Event

Velbesøgt konference om Aarhus-modellen for Studentervæksthuse

Den sidste dag i august måned afholdt Center for Entreprenørskab og Innovation konferencen "Aarhus-modellen for Studentervæksthuse" som afslutning på de 2 år med projekt Studentervæksthus Århus (SVÅ). Konferencen gav et indblik i den rejse, som både studerende, medarbejdere og andre involverede havde været på. I de to år huset har eksisteret, er der således blevet budt mere end 300 studerende velkommen i huset.

Dagen bød på indlæg fra en række oplægsholdere, her iblandt Ph.D. og faglig leder (CEI) Anne Kirketerp, Kim Møller Rasmussen indehaver (Mentorize), to af de unge SVÅ-virksomheder og mange flere. Et kuriøst indslag på konferencen kom i form af en videohilsen, som Rasmus Hoeks og Jakob Pedersen (begge SVÅ-iværksættere) havde sendt fra Filippinerne, hvor de var på "work-camp".

Prodekanen var tilfreds med det hun så
En af gæsterne var Prodekan for Uddannelse på Aarhus Faculty of Arts, Marianne Ping Huang som gav denne kommentar:

"Aarhus-modellen for Studentervæksthuse, som blev præsenteret ved AU Center for Entrepreneurship og Innovation, gør det rigtige: udgangspunktet er handlekraft, kreativitet, og videndeling, som bringer den gode ide til realisering. Først derefter kommer forretningsplan og budgetkompetencer. Og, det allerbedste udtryk for at modellen virker, var de studerende som demonstrerede deres projekter for Studentervæksthus Århus´ og Centrets netværk. Sand Box er et fremtidsværksted og bliver et stærkt relæ for AUs studerende, uddannelser og samarbejdspartnere, et særdeles konkret udtryk for universitetets vilje til sin omverden og for, at vi sammen værdsætter vore studerendes potentiale."

Eksport af Aarhus-modellen
Undervejs blev der opfordret til debat ved bordene, og blandt de mange fremmødte gik debatten flittigt. Ingen tvivl om at der er gode fremtidsperspektiver i "Studentervæksthus Aarhus" - som projektet nu er kendt under. Blandt de planer der blev luftet var, at CEI vil kigge på muligheden for at eksportere studentervæksthus-ideen til andre universiteter rundt om i verden.