Læs nyhedsbrevet på nettet
Aarhus Universitet

3. juni 2013

nyhedsbrev til studerende ved ST

undervisning

Læs i dette nummer

Man kan ikke gennemføre et universitetsstudium uden at skulle skrive flere store opgaver undervejs, og både bachelorprojektet og specialet kan være en stor mundfuld. Dette nyhedsbrev sætter fokus på, hvad det vil sige at skrive en stor opgave, og hvordan du kan forberede dig bedst muligt til processen. 

Du kan læse om:

  • Den gode opgaveproces
  • Nyt fra AU Studier ST
  • Sommerferieguide
  • Biologisk fredagsbar

Vi ønsker alle en rigtig god sommer og glæder os til at se jer igen efter ferien.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Den gode opgaveproces

Opgaveskrivning

Opgaveskrivning: Afslutning, fordybelse eller sump?
Det kan virke overvældende at stå på tærsklen til en stor opgave som bachelorprojektet eller specialet. Man skal sætte sig ind i vejlederens forventninger til form og indhold og måske for første gang skrive en reel problemformulering. Opgaveperioden er også der, hvor man for alvor bliver testet på sin evne til at strukturere sin tid og ressourcer på en fornuftig måde.

Få gode råd til din opgaveproces fra studievejledningen

Lidt kaos gør ingen skade
Lasse er i gang med sit speciale, men har ikke nogen stor, forkromet plan for, hvordan han vil nå i mål. Det bekymrer ham dog ikke - tværtimod glæder han sig over friheden til at forfølge nye idéer.

Læs om Lasses proces

Nyt fra AU Studier ST

Overførsel af merit fra udlandsophold
Har du været på udlandsophold, skal du huske at søge om endelig merit for de kurser, der skal indgå i din uddannelse. Bliver du færdig som bachelor til sommer, kan en forglemmelse betyde en forsinkelse i forhold til din optagelse på kandidatuddannelsen.

Ansøgning om endelig merit kan sendes til studiekontor@science.au.dk, vedlæg dokumentation fra det udenlandske universitet.

Overgang fra bacheloruddannelse til kandidatuddannelse
Husk, at du selv er ansvarlig for at søge ind på kandidatuddannelsen - det sker IKKE automatisk, og en godkendt kandidatkontrakt er ikke en ansøgning om optagelse.  Se venligst vejledningen på din studieportal samt informationerne på kandidat.au.dk/optagelse.

Husk også, at du selv skal sørge for at ansøge om SU til din kandidatuddannelse. Sådan søger du SU til din kandidatuddannelse

Chat med din studievejleder
Du har mulighed for at chatte med en studievejleder på Science and Technology alle hverdage i tidsrummet 12.30-13.30 og tirsdage og torsdage også fra kl. 19.00-20.00. Det er 100% anonymt. Vær opmærksom på, at chattiderne i dagtimerne kan ændre sig. Tjek studievejledernes chat- og træffetider

Gode råd til din studieteknik
Vil du gerne have inputs til den gode forberedelse, den gode eksamen eller den gode læringsproces m.m., så har Studievejledningen på Science and Technology samlet en række videoer og værktøjer til dig som studerende.

I videoerne oplever du studerende og undervisere fortælle om deres oplevelser i forhold til udvalgte temaer, og du har mulighed for at se videoerne igennem, når det passer dig. Se videoerne om studieteknik

 

Sommerferieguide

Sommerferie på en SU
Når eksamenerne endelig er slut, trænger selv den flittigste studerende til ferie. Selv om man fristes til at drømme sig væk til bountystrande, krystalblå have og palmer, kan det blive stramt på en SU. Heldigvis er der masser af sjove ting, man kan lave i sommerferien lige her i smilets by. Vi har samlet en håndfuld ideer til sommerferien her i Aarhus, som ikke koster mere, end hvad en SU kan betale.

God sommerferie!

Siden sidst

AUs ingeniører overgik egne forventninger
Studerende fra Aarhus Universitet har i det sidste halve år kombineret faglighed og kreativitet for at konstruere en ekstremt energieffektiv øko-bil. De er netop vendt hjem fra den internationale konkurrence, Shell Eco-Marathon i Rotterdam, hvor deres køretøj, Zenith33, præsterede at køre ikke mindre end 6000 kilometer på den energimængde, der svarer til en liter benzin.

Læs mere

Tour de fredagsbar

Hver måned bringer vi et portræt af en fredagsbar eller festforening på Science and Techology. Denne gang slår vi dørene ind til Biologisk Fredagsbar.

1. De skønne bartendere 2. Snapshot fra årets fødsesdag 3. En helt almindelig fredagsbar

"Kammerater! Når klokken slår to på en fredag, og I føler en velkendt tørke i halsen, så kom i Bio-huset, hvor den gamle hæderkronede betonkommunistiske fredagsbar åbner dørene for biologer og andet godtfolk.

Vi er en god gammeldaws fredagsbar, hvor udvalget af danske øl er i højsædet. Her er ikke rødvin til bohemen eller smarte drinks til små gymnasiepiger. Nej, her sælger man uhørt billige øl (10-12 kr.). Når man har købt øllen, kan man sætte sig ved et af de hyggelige borde og nyde de rustikke røde duge, der garanteret har set flere øl end dig!

Men tro endelig ikke, at det stopper her. Udover at forøge folkesundheden hver fredag, holdes der med jævne mellemrum lang bar! Hvis folk er glade til en almindelig bar, er det intet imod den stemning, der nås til et af disse legendariske arrangementer!

Jo, der er ikke nogen tvivl om, at dette er det bedste sted på hele studiet, og fredag er den bedste dag i ugen. Ses vi?

/FredagsbarenTMs crew

Biohuset, bygn. 1220
Wilhelm Meyers Allé 5
Biologisk Fredagsbar Aarhus Universitet"

Besøg Biologisk Fredagsbar på facebook

skriv til os!

Redaktionen bag nyhedsbrevet til studerende består af AU Studier, Vejledning og Studieinformation, Science and Technology, og AU Kommunikation, Science and Technology, samt en lille gruppe studerende. 

Hvis du har ris eller ros, gode idéer og ønsker, er du velkommen til at kontakte os.

Tip os om historier, arrangementer og andre tilbud til studerende

Læs mere om nyhedsbrevet på din studieportal, hvor du også kan tilmelde dig eller se tidligere numre af nyhedsbrevet.

Følg Science and Technology på Facebook - så får du aktuelle historier og opdateringer fra fakultetet.

Facebook Like Button

Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet