Danske topledere ruster AU-studerende til barsk virkelighed

Administrerende direktører fra nogle af Danmarks største og mest markante virksomheder mødes med unge samfundsfaglige studerende.

23.09.2011

Ditlev Engel fra Vestas, Carsten Bjerg fra Grundfos, Karsten Dybvad fra Dansk Industri og Kim Fournais fra Saxo-Bank er blot nogle af de talere, der vil svare på spørgsmål som ”er finanskrisen overstået?”, ”hvordan reagerer man, når aktiekurserne dag efter dag rasler ned?” og ”hvilke udfordringer har fondsejede selskaber i forhold til børsnoterede?”, når det nystartede Aarhus Symposium løber af stablen fredag den 4. november 2011 på Aarhus Universitet.

“Saxo Bank er stolt over at sponsorere en begivenhed, der forbinder unge studerende med erhvervslivet. Vi vil gerne støtte de studerendes evne til at løse erhvervslivets udfordringer og blive rigtige entreprenører og vi ved samtidig at erhvervslivet kan lære rigtig meget af disse dygtige, unge studerende” udtaler Kim Fournais, CEO Saxo Bank.

Meningsudveksling frem for foredrag

Frem for blot at stille sig på talerstolen og levere et budskab, vil de udvalgte erhvervsledere for nogle af landets mest markante selskaber, udfordre de samfundsfaglige studerende ved fakultetet Business and Social Science til en debat om erhvervslivets udfordringer under en af de hårdeste kriseperioder i mange år.

“Visionen med Aarhus Symposium er at skabe et forum af international kaliber, hvor dagens ledere indgår i dialog med morgendagens ledere. Vi håber at skabe et tilbagevendende forum, hvor nysgerige studerende kan interagere med erhvervslivets spydspidser”, udtaler Jens Riis Andersen der er en af tre initiativtagere.

Symposiets overordnede tema i år er ejerskabsstruktur, så der vil også blive talt om fordele og ulemper ved forskellige ejerskabsformer, som i den grad udfordres af den usikre virkelighed, som virksomhederne navigerer i i dag.

Unikt initiativ

Aarhus Symposium er det første af sin art i Danmark og giver de studerende mulighed for, at få indblik i og lade sig inspirere af nogle af erhvervslivets skarpeste hjerner til deres rolle som morgendagens ledere.

Begivenheden er arrangeret af den nystartede studenterforening, Aarhus Symposium og vil være en tilbagevendende årlig begivenhed med det formål at bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet og skabe grobund for debat, inspiration og fascination.

Aarhus Symposium henvender sig primært til samfundsfagligt studerende, men er åben for alle, der er interesserede i en givende debat. I sidste ende udvælges 450 gæster til hvad, der meget vel kan gå hen og blive årets begivenhed.

Listen over talere omfatter blandt andet:

Carsten Bjerg, administrerende direktør hos Grundfos – Kurt Pedersen Kaalund,CEO Auriga Industries A/S– Peter Engbjerg Jensen, administrerende direktør hos Nykredit – Ditlev Engel, administrerende direktør hos Vestas – Kim Fournais, administrerende direktør hos Saxo-Bank – Flemming Lindeløv, tidligere administrerende direktør hos Carlsberg – Lars Rohde, administrerende direktør hos ATP – Frederik Lotz, økonomidirektør hos Arla-Foods – Maria Rørby Rønn, generaldirektør hos DR – Thomas Schmidt, Managing Partner hos McKinsey & Company

Studerende
317824 / i40