Fremlej din bolig

Du er her: AU » Studerende » Udveksling og praktik i udlandet » Fremlej din bolig

Fremlej din bolig

Har du et værelse eller en lejlighed, du ønsker at fremleje til en udenlandsk studerende?

Internationalt Center har især i efterårssemestret brug for mange boliger til udenlandske studerende. Vi er primært interesserede i møblerede værelser, hvor huslejen ikke overstiger 3000 kr, og hvor afstanden til Aarhus Universitet ikke overstiger 7 km. Lejligheder/huse, hvor flere studerende kan bo sammen, er også interessante for os.

Sådan gør du

Vi vil bede dig udfylde og indsende denne fremlejeformular.

Hvad sker der så?

Vi vil hurtigst muligt efter vi har modtaget din formular forsøge at formidle kontakt til en udenlandsk studerende. Vi sender en mail til dig og den studerende, hvori vi beder jer kontakte hinanden. Når du fremlejer din bolig via Internationalt Center skal du benytte en standardlejekontrakt. Du kan bruge denne. Den udfyldte kontrakt fremsender du i to eksemplarer til din lejer, og beder ham eller hende om hurtigst muligt at underskrive begge kontrakter og returnere den ene til dig. Lejekontrakten er på dansk, så send også din lejer en Engelsk version (den skal du ikke udfylde, den er kun til brug for oversættelse.)

Vær opmærksom på, at I indgår kontrakten som privatpersoner. Internationalt Center er alene formidler af kontakten mellem dig som fremlejer og den udvekslingsstuderende som lejer. AU kan ikke gøres økonomisk ansvarlig for skader og manglende huslejebetaling, men vi står meget gerne til rådighed med råd og vejledning, ligesom vi gerne hjælper med at finde en ny lejer i det tilfælde at den oprindelige lejer opsiger sit lejemål.

Huslejebetaling

Det vil som regel være hensigtsmæssigt, at du fortsætter med at betale din husleje, som du plejer, og i fremlejekontrakten skriver, at din lejer betaler husleje til din bankkonto. Hvis det er mere praktisk, kan du også aftale, at den udvekslingsstuderende indbetaler huslejen direkte til din udlejer. Uanset hvilken model, du vælger, er det vigtigt, at betalingsbetingelser og betalingsfrister klart fremgår af fremlejekontrakten. Husk at inkludere el, vand og varme i huslejen.

Depositum

Vi anbefaler at din fremlejer betaler dig tre måneders depositum. Dette skal du selvfølgelig tilbagebetale ham eller hende, når lejemålet slutter med fratræk af beløb for evt. skader. Lav en klar aftale i fremlejekontrakten om, hvornår du vil syne din bolig i forbindelse med din lejers udflytning.

Ud og indflytning

Bed din lejer om at aflevere en udfyldt tjekliste i forbindelse med indflytningen. Brug denne, eller lav selv en.

Udfyld sammen med din lejer en tjekliste i forbindelse med udflytningen. Brug denne eller lav selv en. Hvis ikke I er enige om evt. skader, så sørg for at dokumentere evt. skader med billeder og indhent pristilbud på reparationer.

Møblement

Det er en fordel hvis du kan fremleje din bolig møbleret med de mest nødvendige ting: seng, stol, skrivebord, klædeskab/kommode, reol og belysning. Yderligere inventar er naturligvis kun at betragte som en ekstra service.

Hvis ikke du kan fremleje din bolig møbleret, kan Internationalt Center indrette den med det mest nødvendige inventar.

Opsigelse

Vi anbefaler at du angiver opsigelsesvarslet for lejemålet til 3 måneder til den første i en måned. Dette gælder både for lejer og udlejer/fremlejer.

Erstatningskrav

Erstatning for ødelagt bohave påhviler alene din lejer og hans eller hendes forsikring. Aarhus Universitet kan ikke økonomisk drages til ansvar for evt. skader påstået i lejeperioden.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte AU Housing Service på housing@au.dk

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 24.04.2015