Engagement der smitter

Lagde du også mærke til, at der var lidt flere mennesker på gangene end normalt i uge 43? Det var fordi Arts tog imod flere hundrede studiepraktikanter fra landets ungdomsuddannelser, der besøgte fakultetet for at få en forsmag på livet som studerende på Aarhus Universitet. Så mange gæster kan man ikke have på besøg uden gode værter – en af dem var teologistuderende Cordelia M. H. Johnston.

05.11.2018 | Cecilie Horup Hansen

Cordelia M. H. Johnston (Foto: Cecilie Horup Hansen)

Cordelia M. H. Johnston var ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om hun ville være mentor for dette års studiepraktikanter.

”Jeg elsker at tage imod nye mennesker, guide dem rundt og fortælle om teologi. Jeg brænder for teologi, og jeg vil vise, at jeg går på det fedeste studie på Aarhus Universitet og give dem en god oplevelse af at gå på universitetet,” siger hun.

Mange spørgsmål

Onsdag morgen stod 80 mentorer fra alle bacheloruddannelser på Arts klar til at byde studiepraktikanterne velkommen. I de tre dage praktikken varer, blev de fulgt af et hold mentorer, som var med den gennem hele deres program. Praktikanterne deltog blandt andet i undervisning, oplæg fra studievejledningen, paneldebat med nuværende studerende, karriereoplæg fra færdige kandidater og meget mere. Herudover opstod der undervejs mange spørgsmål om livet som studerende, og alt det kunne de snakke med deres mentorer om.

”Vores rolle som mentorer er at snakke med dem i pauserne og være med dem til forelæsninger. Vi har blandt andet haft græskundervisning med dem. Det er også os, de ringer til, hvis de har spørgsmål inden forløbet eller, hvis de er forsinkede. Det er virkelig fedt, at de kontakter os og er så engagerede i det hele. Det smitter også af på mig,” siger Cordelia.

Det er ikke kun det at møde nye mennesker, der har været spændende for Cordelia, hun er også blevet mere bevidst om, hvor faglig hun faktisk er blevet gennem sin studietid.

”Jeg skal til at tale på en helt anden måde og med andre ord og begreber end dem, jeg er vant til, når jeg taler med studiepraktikanterne, fordi jeg er blevet farvet af min faglighed. Det er rigtig fedt at mærke, hvor faglig jeg egentlig er blevet, for det har jeg ikke ellers tænkt over,” siger hun.

Har du også lyst til at være mentor for studiepraktikanter på dit studie, så kan du henvende dig ved studievejledningen.

Fakta om studiepraktik

• Praktikken varer 3 dage