Få relevant erhvervserfaring på dit CV

Det lyder næsten for godt til at være sandt – få stillet en gratis bolig til rådighed, få relevant erhvervserfaring på dit CV og forbedr dermed din chance for at få fast job efter endt uddannelse

02.06.2017 | Anja Kjærgaard

Byt studiebøgerne ud med en praktikplads og få omsat teori til praksis.

Sådan lyder det attraktive tilbud til studerende på Arts. Thy Erhvervsforum står bag det nye tiltag og udbyder i samarbejde med Aarhus Universitet praktikophold fra næste semester, hvor du har rig mulighed for at få udbygget dit CV. Er du fx i gang med en kommunikationsfaglig uddannelse, og kunne du tænke dig at arbejde med erhvervsrettet kommunikation på LinkedIn eller starte en Facebook-side op? Så er praktikopslaget fra Thisted Forsikring måske noget for dig. Det praktikopslag er ét af de syv nye praktikopslag og en del af Thy Erhvervsforums tiltag, der går under navnet Fra Bybo til Thybo på 120 dage.

Hvad er baggrunden for jeres engagement i det her projekt?

-Det er jo en win-win for begge parter. Vi har i Thy en række lokale virksomheder, der gerne vil have løst konkrete opgaver i forhold til blandt andet kommunikation og markedsføring, hvor vi forestiller os, at en række praktikanter med humanistisk baggrund inden for blandt andet kultur, oplevelsesøkonomi, it-design osv. kan komme i spil og samtidig selv få relevant brancheerfaring. Og så er vi jo i et område af Nordjylland, der rummer det hele, hvad enten du er til udfoldelse i den rå natur eller til kultur, musik eller foreningsliv. Der er muligheder i Thy, og det er et fedt sted – både at bo og arbejde – det vil vi rigtig gerne vise, fortæller erhvervskonsulent Ditte Ø. Pedersen ved Thy Erhvervsforum.

Grib chancen – og grib den hurtigt
Der er kun et begrænset antal praktikpladser, så det gælder om at ansøge hurtigt. Én af dem, der opfordrer de studerende til at gribe chancen, er Peter Lauritsen, der til dagligt underviser på Informationsvidenskab på Aarhus Universitet, og som har været med til at løbe projektet ”fra Bybo til Thybo” i gang.

-Der er ingen tvivl om, at det, der lægges vægt på, når man skal ud og søge job efter endt uddannelse, er relevant erhvervserfaring. Det her er en oplagt mulighed for at omsætte den teori, man har tilegnet sig til praksis.  At man så samtidig kan få stillet en gratis bolig til rådighed og faktisk også få transportgodgørelse i forbindelse med opholdet, gør det da ikke mindre attraktivt, fortæller Peter Lauritsen, der er professor på Informationsvidenskab.

·       I alt er der slået syv praktikantstillinger op

·       Blandt andet søger Thisted Forsikring en kommunikationspraktikant med fokus på sociale medier

·       Alle opslag kan læses på jobbank.au.dk

·       Praktikperioden varer fra 15. august 2017-december 2017