Is anyBUDDY out there?

Har du lyst til at hjælpe de nye udvekslingsstuderende med at falde godt til i Aarhus? Alt imens du forbedrer dine sprogkundskaber og laver rigtig hyggeligt frivilligt arbejde? Så mangler vi dig som Buddy i foråret 2018!

17.11.2017 | Internationalt Team på Arts

I det Internationale Team på Arts er vi i øjeblikket ved at forberede modtagelsen af et nyt kuld udvekslingsstuderende, der kommer til AU i foråret 2018. Vi søger derfor Buddies til at hjælpe de internationale studerende i deres første tid i Aarhus. En Buddy er de internationale studerendes første personlige kontakt til Danmark, AU og det århusianske studieliv. Da det for mange er en meget stor omvæltning at komme til et nyt land, en ny kultur og et nyt universitet er din hjælp som Buddy af enormt stor værdi.

Som Buddy skal du være med til at tage godt imod de internationale studerende og være en støtte for dem – specielt i deres første tid i Aarhus. Vi forventer derfor naturligvis, at du er hjemme op til og under studiestart. En Buddy kan fx vise rundt på campus eller i Aarhus, hjælpe de internationale studerende med praktiske ting (oprette en bibliotekskonto, finde timeplaner eller god kaffe på campus), vise dem det bedste sted at drikke kaffe i byen – og ellers er det op meget til jer, hvad der skal ske. Det primære formål er at skabe sociale og interkulturelle relationer.

Som Buddy får du mulighed for at opleve fremmede kulturer og skikke på tæt hold. Du får også mulighed for at øve dine sprogkundskaber – hvad enten det er dit engelske, tyske, spanske eller måske slovenske, du gerne vil have pudset af. Buddy programmet er en ideel mulighed for at udvide dit internationale netværk samt styrke dine interkulturelle kompetencer. Vi har erfaring med, at mange har udviklet gode venskaber, der har varet hele semestret – ja nogle endda længere end det! Dette er derfor også en unik mulighed for at skabe venskaber på tværs af kulturer.

Jobbet er frivilligt, men som tak for din indsats vil du modtage et officielt ’CERTIFICATE OF RECOGNITION’ fra Faculty of Arts, Aarhus Universitet. Dette kan du sidenhen bruge i forbindelse med jobansøgninger. Beviset vil beskrive dine evner udi sprog og samarbejde på tværs af kulturer. Selvom jobbet er frivilligt forventer vi, at du afsætter god tid til at være støtte og kontaktperson for dine studerende i hele semesteret (dog særligt i studiestarten). Vi forventer dog ikke et minimum antal timer om ugen, og har ikke tidligere oplevet, at jobbet er overvældende eller umuligt at kombinere med et travlt studieliv.

Vil du være med som Buddy?

Så hører vi meget gerne fra dig!
Send en ansøgning til Christine Jensen: calj@au.dk inden ansøgningsfristen: 30. November 2017.

I din ansøgning skal du oplyse:
Navn, telefonnummer, e-mail, studienummer og studieretning.
Derudover må du gerne skrive eventuelle ønsker, hvis du f.eks. særligt gerne vil være Buddy for studerende, der taler spansk eller andet. Vi vil forsøge at tage hensyn til dine ønsker, men forventer naturligvis at du er fleksibel.

Arts, Studerende
319425 / i40