Mød fire nye studerende på Arts

Sommerferien er slut, og det betyder nye studerende. Vi har mødt fire nye studerende i deres rusuge på Arts og spurgt dem om, hvad de har glædet sig til ved studiestart, hvorfor de har valgt deres studie og hvad de vil bruge deres uddannelse til i fremtiden.

07.09.2018 | AU Admins Template

Maria Jensen, Dramaturgi

Hvad har du set mest frem til ved studiestart?
Jeg har set meget frem til rusugen, fordi jeg kan lære de folk, jeg skal gå på studie med at kende. Det er rigtig vigtigt for mig, fordi jeg godt kan være lidt genert, og derfor er det rart at lære folk at kende, inden man bliver kastet ud i studiet.

Hvorfor har du valgt at læse dramaturgi?
Det kom lidt tilfældigt til mig, at det var dramaturgi, jeg skulle læse. Jeg har været på studiemesser, hvor der har været en masse uddannelser, og der har det været det, der har fanget mig. Jeg har altid godt kunne lide teater, og derfor valgte jeg dramaturgi.

Hvad vil du bruge uddannelsen til?
Det kunne være fedt at arbejde på et teater eller som dramalærer på et gymnasium. Det var min dramalærer i gymnasiet, som foreslog, at jeg kunne læse dramaturgi, som han selv havde gjort, og ham så jeg rigtig meget op til som lærer.

____________________________________________________________________________________

Mathilde Bach, Medievidenskab

Hvad har du set mest frem til ved studiestart?
Jeg har set meget frem til det sociale ved studiestart. Jeg har også set frem til at få en fod indendørs i medie- og kommunikationsverdenen. Jeg har altid synes, at kommunikation var spændende, så jeg ser studiestart på medievidenskab som en mulighed for at få kontakt til nogen, der ved noget om den verden.

Hvorfor har du valgt at læse medievidenskab?
Jeg har valgt medievidenskab, fordi uddannelsen er bred, og derfor kommer jeg ikke ud, når jeg er færdig og er én bestemt ting. Jeg kan forme det og få en masse gode ting på mit cv, som gør, at jeg kan komme mange steder hen.

Hvad vil du bruge uddannelsen til?
Jeg ved ikke præcist, hvad jeg vil bruge uddannelsen til endnu men helt sikkert noget inden for medier. Jeg vil gerne skrive, snakke med folk og få mit navn ud. Jeg vil gerne bruge uddannelsen til at snakke med en masse mennesker, som ved noget om medieverdenen.

Rasmus Lyngkjær Pedersen, Dramaturgi

Hvad har du set mest frem til ved studiestart?
Jeg har set frem til at møde de andre og komme ind i en nørdet og passioneret gruppe, hvor vi alle sammen brænder for drama og teater. Jeg har glædet mig til at få en masse fagbegreber, som jeg kan bruge til at snakke om de ting, jeg ser på scenen, så jeg får en bedre forståelse for, hvad det er, jeg oplever, når jeg ser teater.

Hvorfor har du valgt at læse dramaturgi?
Jeg har valgt at læse dramaturgi, fordi at jeg med alderen er blevet mere og mere interesseret i teater og musical. I starten tænkte jeg, at jeg skulle være skuespiller. Efter et år på skuespillerlinjen på en højskole konstaterede jeg, at jeg ikke er så meget nede i kroppen men mere oppe i hovedet og analytisk. Det var min linjeleder på højskolen, der introducerede mig til, at jeg kunne studere dramaturgi, og derefter undersøgte jeg det og søgte ind.

Hvad vil du bruge uddannelsen til?
For mig er det ikke så vigtigt præcis, hvad jeg arbejder med. Jeg vil gerne, at det ligger inden for enten noget dramatisk tekstanalyse eller noget mere teaterrelevant. Om det er dramatur på et teater eller kommunikation af tekster ud til folk, det er ikke så vigtigt for mig.

Sarah Grøning, Medievidenskab

Hvad har du set mest frem til ved studiestart?
Jeg har set mest frem til det sociale ved studiestart, fordi at vi har hørt meget om rusugen, inden vi startede. I selve rusugen har det faglige også været i fokus igennem forskellige oplæg. Det har været rigtig fint, at der har været en blanding af fagligt og socialt.

Hvorfor har du valgt at læse medievidenskab?
Jeg synes, at der er meget fremtid i medievidenskab, og samtidig er det virkelig spændende. Jeg synes, det er et rigtig godt studie, og man kan meget med det, fordi det er en meget bred uddannelse.

Hvad vil du bruge uddannelsen til?
Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg vil med uddannelsen endnu. I løbet af de sidste dage har vi haft en semesterstarts forelæsning, hvor der var en og fortælle om, hvad vi kan med uddannelsen. Lige nu tænker jeg, at jeg gerne vil noget med kommunikation eller branding, da jeg synes, det lyder rigtig spændende.

Studerende
319425 / i40