Mere om opgaveskrivning

Her finder du links til forskellige ressourcer, der kan hjælpe dig med de forskellige deldiscipliner i akademisk opgaveskrivning: problemformulering, analyse, argumentation osv.

Skriv og skriv - red din opgaveskrivning

Skriv og skriv - her finder du råd og øvelser til at komme igang, og til at komme videre med din opgaveskrivning. Bogen er skrevet af Stine Heger og Helle Hvass fra CUDiM, og er baseret på akademisk skrivevejledning af studerende. På forlaget Samfundslitteratur hjemmeside kan du læse mere om bogen og bestille bogen hjem.    

Den gode opgave, nok den mest udbredte grundbog i Danmark om opgaveskrivning på videregående uddannelser. På forlaget Samfundslitteratur hjemmeside kan du læse mere om bogen og downloade dele af bogen.

The Craft of Research er en internationalt anerkendt og udbredt ressource inden for akademisk skrivning. Håndbogen har fokus på forskningsprocessen og giver bl.a. instruktion i, hvordan du skal argumentere i dine opgaver.

Læs mere om bogens indhold og bidrag her

Se denne video når du er i gang med at skrive dit analyseafsnit. Professor Marcus Weaver-Hightower fra University of North Dakota forklarer, hvordan du i din analyse skal introducere til et citat, gengive citatet og efterbehandle citatet (Setup – Quote – Comment). Videoen indeholder konkrete teksteksempler.

Scribo er et interaktivt, netbaseret værktøj der hjælper dig til at fastlægge din opgaves eller dit speciales centrale styrepinde. DPU har tegnet et abonnement på Scribo, og som studerende på skolen har du derfor gratis adgang til programmet. Du kan oprette dig som bruger fra en hvilken som helst computer ved at besøge scribo.dk, klikke på "WAYF" (Where Are You From), logge ind med dine mit.au.dk-oplysninger. Læs mere under "Information" på Scribos hjemmeside.

AU Studypedia 

På AU's hjemmeside Studypedia kan du bl.a. finde materiale om hvilke krav der stilles til universitetsopgaver, hvordan du skriver en (god) universitetsopgave, og hvordan du generelt studerer hensigtsmæssigt. Ydermere kan du læse om, hvordan man får gruppearbejde til at fungere, og hvordan man går til mundtlig eksamen. Hjemmesiden er udviklet af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier på Aarhus Universitet.

1428852 / i40