Tilbud til kandidatstuderende: Vær med i nyt netværk for biologer

Kandidatstuderende ved Institut for Bioscience er som kommende dimittender inviteret til at være med i instituttets nye alumnenetværk. Brug netværket til at få nye kontakter på arbejdsmarkedet, lyder opfordringen fra Institutleder Hans Brix og Biologisk Fagudvalg (BFU).

14.02.2018 | Lea Laursen Pasgaard

Ida Marie Jensen fra AU Foto

”Alumnenetværket er et oplagt forum for den kandidatstuderende, som ønsker at skabe kontakter til fremtidige arbejdsgivere. Vores alumner arbejder med det biologiske fagområde på mange forskellige måder. Derfor vil vores studerende også kunne bruge netværket til at få indsigt i de mange forskellige veje, man kan gå med en biologiuddannelse,” siger Hans Brix, institutleder og professor på Institut for Bioscience.

Biologiuddannelsens ambassadører

Instituttet ønsker at styrke relationen til sine tidligere studerende og har derfor netop lanceret et nyt, fagnært alumnenetværk for tidligere studerende (alumner) og medarbejdere. Hans Brix understreger, at instituttets kandidatstuderende også er meget velkomne til at deltage i netværket.

”Håbet er selvfølgelig, at det efterfølgende vil føles helt naturligt for den enkelte studerende at bevare kontakten til instituttet gennem netværket, når vedkommende er færdiguddannet. Alumnerne er vigtige ambassadører for biologiuddannelsen, og derfor vil vi rigtig gerne holde kontakten ved lige med dem, vi uddanner,” forklarer han.

Er du kandidatstuderende? Meld dig ind i netværket her!

De studerende i Biologisk Fagudvalgs forretningsudvalg har i udviklingsfasen budt ind med deres tanker og idéer til alumnenetværket på Institut for Bioscience.

”Forretningsudvalget for BFU mener, at et godt netværk er vigtigt for nyuddannede biologer. Et netværk, der kan give muligheder for job, vidensudvikling og efteruddannelse, vil falde i god jord hos færdiguddannede biologer. Derfor støtter vi op om alumnenetværket og ser det som et positivt tiltag, der vil lette springet til arbejdsmarkedet,” siger David Bækby Houborg, næstformand for BFU’s forretningsudvalg.

Alumnedag 2018

Instituttet forventer at holde to-tre årige arrangementer for medlemmerne af alumnenetværket. Det første arrangement løber af stablen torsdag den 5. april, hvor instituttet slår dørene op til Alumnedag 2018. Her kan deltagerne fordybe sig i faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv, opleve den nyeste forskning ved en lang række stande og møde fagfællen over en kold øl eller sodavand. For at sikre balance i deltagersammensætningen er der afsat et begrænset antal pladser til kandidatstuderende.

Følg med

Alumnenetværket har desuden fået sin egen hjemmeside på bios.au.dk/alumner, som løbende vil blive opdateret med relevante arrangementer, forskningsnyheder, alumneportrætter og andre tilbud. På LinkedIn kan alumner, studerende og andre interesserede desuden følge med i, hvad der sker inden for biologien på Aarhus Universitet ved at følge Institut for Bioscience.

Om netværket:

Det er gratis for kandidatstuderende, alumner og instituttets medarbejdere (tidligere og nuværende) at være med i alumnenetværket. Det kræver blot, at man registrerer sig Aarhus Universitets alumnedatabase. Som medlem får man blandt andet mulighed for at deltage i forskellige faglige arrangementer og udbygge sit netværk blandt andre alumner.

Læs mere om alumnenetværkets mange tilbud og rabatter her

Biologi, Studerende