Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Biologi Studiemiljø Biologisk Fagudvalg

BFU - Biologisk Fagudvalg

Om Biologisk Fagudvalg

Biologisk Fagudvalg, i daglig tale BFU, er en institution, man som biologistuderende ikke kan undgå at komme i kontakt med. Det er BFU, der er de studerendes talerør, når vi vil sætte vores præg på ting som f.eks. studiereformer, kursusbeskrivelser, mv.

Alle de forskellige foreninger, der findes på Biologi, har tilknytning til BFU. Det drejer sig f.eks. om Den Sorte Klat, der står for kaffeordningen i Biologiens Hus, Biogas, der afholder 4 store fester hvert år, Kulten, der arrangerer ture ud i felten, GD Bio-bold, der er studiets fodboldklub, og mange flere. Det skal dog nævnes, at det typisk kun er økonomisk støtte fra BFU's rådsbidragsfond, de forskellige foreninger har brug for, det er f.eks. ikke BFU's opgave at bestemme, hvilket tema den næste BIOGAS-fest måtte have, eller hvor Kulten's næste tur skal gå hen!

"BFU ønsker at gøre studielivet for den enkelte studerende mere behageligt og overskueligt. Det vigtigste for BFU er, at alle studerende har et vellykket studieliv, lige fra studiets første dag til den dag de færdiguddannet. Livet som biologistuderende skal være en tid som alle og enhver kan kigge tilbage på, gennem hele deres liv, med mange erindringer og positive oplevelser."
                                            
- Mads Kristian Warming, Emeritus, Biologisk Fagudvalg

Man bliver ikke valgt ind i BFU - alle biologistuderende er automatisk blevet meldt ind i BFU i forbindelse med optagelsen på studiet. Derfor har alle også ret til at udtale sig på møderne.
På BFU-møderne bliver FU-medlemmerne indvalgt. Alle indvalgte er frivillige, som har hver deres egen grund til at arbejde for et bedre studiemiljø.

Find vedtægterne for Biologisk Fagudvalg her

Nyheder fra BIOS

20. februar 2018 | Institut for Bioscience

Støj fra skibe skræmmer marsvin

Helt nyt studie viser nu for første gang, at marsvin flygter og holder op med at spise, når de...

09. februar 2018 | Alumner

Nyt netværk for tidligere studerende og...

Med et nyt, fagnært alumnenetværk ønsker Institut for Bioscience at skabe en livslang relation til...

07. februar 2018 | Institut for Bioscience

Isalger blomstrer i mørket

Forskere fra Aarhus Universitet har målt en ny verdensrekord: Små isalger på undersiden af den...


370668 / i40