Foreninger for biologistuderende

Biologistudiet rummer selvfølgelig meget mere end et fagligt indhold. Meget af det sociale på studiet kommer fra foreningerne.
Herunder finder du en liste over nogle af foreninger på Biologistudiet med en kort beskrivelse og relevante hjemmeside/kontaktoplysninger.

Forretningsudvalget (FU)

FU står for ”Forretningsudvalget”. De sørger for de studerendes velvære både i Biologiens Hus og på selve studiet, da de har kontakt til fakultet, instituttet og den centrale ledelse på Aarhus Universitet. Derudover står de for økonomien i Biologens Hus, hvor pengene blandt andet går til foreningerne og de studerende i form af udstyr til køkkenet, valgpøns og spil m.m.
Mads Warming er formand og FU kan kontaktes via mail: BiologiskFU@gmail.com.

Tutorforeningen

Tutorerne er en gruppe studerende, som hvert år sørger for at de nye biologi-studerende (russere) får en god start på studiet. De arrangerer introugen, for at byde de studerende velkomne.  Derudover står de for blandt andet hytteture, fester og fælles arrangementer for dem selv og de nye studerende.  Derfor fungerer de også som en hjælpende hånd, når deres russere har brug for det.
Se Tutorforeningens hjemmeside for mere information.

Kulten

Kulten er en felt-forening, som arrangerer ture rundt i Danmark såsom Rold Skov og Egå Engsø, men Kulten har tager en gang imellem også til udlandet, såsom Sverige. Turene er studie-orienteret, så her kan man lære nye ting omkring flora og faunaen, og lære nye mennesker at kende, da det sociale er også i fokus. Nogle af turene er gratis, hvor andre koster cirka 40 kr. Hvis man har rådsbidrag, kan man få rabat på ture.
Emil Skovgaard Brandtoft og Oskar Liset Pryds Hansen er formænd. Hjemmeside kulten.blogspot.dk og mail biokulten@gmail.com.

FredagsbarenTM

FredagsbarenTM er den ”røde” bar, som holder til i Biologiens hus. De har åbent hver fredag, hvor der sælges cirka 20 special-øl på flaske, disse sælges gennem køkkenlugen.  Èn gang om året holder de en stor fest i anledning af deres fødselsdag med kolde øl, live musik og øl-stafet. Alle er velkomne, både i biohuset, men også til fødselsdagen.
Baren kan kontaktes på facebook ved at søge efter navnet ”Biologisk Fredagsbar Aarhus Universitet” og mail: fredagsbaren@biology.au.dk.

BIOGAS

BIOGAS er festforeningen for de studerende på de biologiske uddannelser. Tidligere var det kun biologistuderende, der stod for planlægningen, men der er efterfølgende også kommet studerende med fra uddannelsen i molekylærbiologi. De afholds 4 fester om året (Opstartsfest, Julefest, Fastelavnsfest og Fødselsdagsfest), og dørene er selvfølgelig åbne for alle festglade mennesker (såfremt man har købt billet!).
Hjemmeside er Facebookgruppen BIOGAS Aarhus.

GD Bio-bold

Fodboldklubben på biologi. Klubben har i øjeblikket 2 hold: et Herrehold, der spiller i Serie 6, og et Damehold, der spiller i Serie 2. Foreningens formål er at skabe kontakt og venskaber på tværs af hold og årgange, samt at have det sjovt.  Hvis man er frisk på lidt motion i fritiden og samtidigt vil lære andre fra studiet at kende, så er GD Bio-bold lige noget for dig  - og så er det tilmed den billigste fodboldklub i hele Aarhus!
Formand er Mathias Filtenborg Mogensen, og hjemmeside er Facebooksiden GD Bio-bold. Kontakts på mail: gdbiobold.au@gmail.com.

Biogeo

Biologis udmærkede blad for studerende af studerende. Bladet udkommer ca. en gang i kvartalet og indeholder aktuelle nyheder på studiet og fjollede indslag. BioGeo har redaktionslokale i 116 og modtager gerne indslag i postkassen udenfor døren. Se desuden BioGeos side for mere info og tidligere udgaver af bladet.

Redaktørerne kan kontaktes på biogeo.au@gmail.com og modtager gerne indlæg og/eller spørgsmål.

Den Sorte Klat

Biologis "kaffeklub". Dette er ikke en egentligt forening, men de få, der er med står for styringen af kaffen i Biohuset. Den Sorte Klat sørger for at der altid er indkøbt kaffe, filtre og nye kaffemaskiner, hvis nødvendigt. Herefter er det er så kaffedrikkernes ansvar at sørge for at sætte en ny kande over, når man tager den sidste kop!
Jeppe Brander Christensen er ansvarlig for foreningen og kan kontaktes, hvis man ønsker at købe kaffekort.

Julerevyen

Julerevyen er for de studerende af studerende på alle årgange. De starter hvert år op i løbet af november med er uforpligtende møde i Biohuset, og derfra går det stærkt. Der bliver skrivet en times revy med alt hvad det indebærer: sketches, sange og hvad man nu lige finder på. Når det hele så er skrevet og sat sammen går øvningen i gang. Efter mange timer i øvelokalet er man endelig mere eller mindre klar til opførslen til Biogas' julefest engang i december.

Lommeulken

Lommeulken er lystfiskerforeningen på biologi. Dette er for de studerende som interesserer sig for fisk og fiskeri. Der arrangeres ture, hvor både de erfarene og nybegyndere velkomne. Hvert år står Lommeulken for fiskekonkurrencen, hvor der fiskes nede ned søerne ved Aarhus Universitet, og alle med en fiskestang kan være med.
Formanden kan kontaktes via mail formand@lommeulken.dk og hjemmesiden er www.lommeulken.dk.

Biodart

En forening for dartentusiaster. De har klublokale i kælderen under Biohuset, hvor der bliver spillet dart og hyggesludret. Rummet og dartudstyret er til fri afbenyttelse for alle biologistuderende, så længe man passer godt på det.
Ansvarlig person er Klaus Berg.

Biostrik

Kommer du forbi Biohuset en torsdag aften kan man til tider høre en klikken af strikkepinde og munter sludren og gumlen af kage. Strikkeklubben på Biologi er tilhængere af hjemmelavede grydelapper, islændere og halstørklæder, samt selvfølgelig hjemmebag og den nyeste sladder. Medlemmerne er mest af hunkøn, men de siger aldrig nej til lidt mandligt selskab. Ønsker man at være med kan man ansøge Facebookgruppen om medlemskab og høre nærmere om næste sammenkomst.


Sci-Tech Tinget

STT er en fælles sammenslutning af studenteraktive på fakultetet, Science & Technology. Tinget har til formål, at samle foreninger og studieaktive til møder ca. 4 gange om året, hvor hver forening kan fortælle lidt om hvad de går og laver, hvad de har at idéer og problemer. På den måde kan man hurtigt få hjælp og ny inspiration til ens forening, eller man kan få en hurtig vejledning i hvordan man opretter en succesrig forening på kort tid.

SciTech-Tingets hjemmeside kan findes her

Studenterrådet ved AU

SR/AU er en studenterorganisation på Aarhus Universitet, der har til formål at arbejde for de studerendes vilkår på AU og på landsplan igennem Danske Studerendes Fællesråd. De taler for en sag over for universitetet og politikerne, og til tider også i pressen. Ved større sager gennemfører de offentlige kampagner.
Udover at være politisk aktive, tilbyde SR også en række services, blandt andet Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag, studiemesse, studiekalender, kurser, retshjælp og en studenterhåndbog.

Studenterrådets hjemmeside kan findes her

MoGens

MoGens er molekylærbiologerne og molekylærmedicinernes studenterråd. De samarbejder med FU, for at skabe et godt forhold for molekylærbiologerne og biologerne, så vi i fællesskab kan bibeholde Biohuset som det bedste sted på AU.
Formanden for MoGens kan kontaktes på mail srmb.mb.au@gamil.com.

376395 / i40