ÅBENT SEMINAR: INNOVATION I PRAKSIS - GRUNDFOS-EKSEMPLET

Den 18. november giver Lars Enevoldsen, Group Vice President (for Global Research & Technology) hos Grundfos eksempler på ’lessons learned’ omkring strategisk innovation på Grundfos. Derudover vil der være rig mulighed for sparring og dialog erhvervsliv, forskere og studerende i mellem.

18.11.2011

Fredag den 18. november afholder Århus Universitet, Business and Social Sciences, åbent seminar om innovationsledelse. Denne gang er hovedtaler Lars Enevoldsen, der er Group Vice President for Global Research & Technology hos Grundfos . Han holder oplægget The Grundfos Example; Radical Innovation within the Core Organization: Strategy, Governance and Working Methods.

-Grundfos er verdensledende på deres område. Men det er jo kun på grund af, at de har været utrolig dygtige til at forblive innovative – ikke kun med hensyn til produktudvikling, men i lige så høj grad med struktur og design af organisationen, fortæller Lars Frederiksen, der er innovationsforsker og en af initiativtagerne til seminaret.

Efter Lars Enevoldsens oplæg, vil der være en kort akademisk refleksion og herefter en være åben debat, hvor deltagere har mulighed for at byde ind.

Dialog mellem forskning og erhvervsliv

Seminaret er nummer to i en række af seminarer, Practitioners in Innovation. De har til formål at skabe en platform for dialog, vidensudveksling og nye samarbejder i krydsfeltet mellem erhvervsliv, forskning og studerende. Platformen søger blandt andet at være en inspiration for forskere såvel som for iværksættere, ”policy makers” og små og mellemstore virksomheder.

- Ud over at introducere studerende til hvad feltet innovation og innovationsledelse kan handle om, håber vi der kommer nogle forskere, så vi kan få en bredere dialog i gang. Virksomheder taler ofte om, at forskerne fokuserer på de forkerte komponenter, mekanismer og dynamiker; og vi forskere beklager, når virksomheder negligerer, de resultater vi kommer med, fortæller Lars Frederiksen.

Lars Enevoldsen har gennem de sidste mange år været dybt involveret i innovationsarbejdet hos Grundfos. Han var blandt andet ansvarlig for etableringen af koncernen udviklingsafdeling til Kina.

-Netop det er interessant. Vi ser jo pludselig, at det er de videnstunge afdelinger, der rykker ud af landet, mens andre flytter produktionen hjem. Der sker nogle umiddelbart ulogiske omrokkeringer i strukturer. Blandt andet dét kan man måske blive klogere på ved at deltage i seminaret, fortæller Lars Frederiksen.

Tid og sted

Seminaret er åbent for alle og finder sted fredag den 18. november 2011, 15.00-17.00
Auditorium M1, bygning M,
Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V