ASB i AUs bestyrelse: Ligeværdig lillebror

04.12.2008 | nifa

Det netop overståede valg til AU's bestyrelse resulterede i endnu en valgperiode til stud.merc Christian Jølck. Men hvilken indflydelse har lillebror ASB reelt på storebroderen længere oppe ad Ringgaden, og hvilken betydning har bestyrelsens beslutninger de studerendes dagligdag på ASB? Outline har taget en snak med Christian Jølck om resultater, forventninger og kampen om indflydelse.

For andet år i træk vandt stud.merc Christian Jølck pladsen som ASB's studenterrepræsentant i Aarhus Universitets bestyrelse. En intens markedsføringskampagne, der blandt andet indebar en omfattende eksponering af slogans på plakater, flyers og gratis vandflasker til de studerende, resulterede i en endnu en sejr til Christian. Men spørgsmålet er, om ASB overhovedet har indflydelse i AU's bestyrelse, og om vores repræsentant spiller nogen rolle, når valgkampen er ovre og dagligdagen igen kører?

Kæmper de studerendes sag
Som repræsentant for ASB kæmper 23-årige Christian de studerendes sag i AU's bestyrelse og sørger for, at ASB har indflydelse på lige fod med resten af AU, når væsentlige beslutninger skal træffes.

- At være repræsenteret i bestyrelsen giver ASB god mulighed for indflydelse og medbestemmelse. Der bliver i høj grad lyttet til holdningerne og forslagene fra de studerende, lyder det fra Christian Jølck.

Han har i sidste valgperiode kæmpet for en lang række forbedringer for sine medstuderende.

- Jeg har kæmpet imod at indføre betalingsuddannelser, og jeg har arbejdet for at sikre tidssvarende eksamensformer, hvilket betyder, at man nu på AU anerkender behovet for både papir- og elektroniske eksaminer. Og så har jeg været med til at sikre, at vi inden for de kommende år får flere muligheder for at tage fag på tværs af universitet, forklarer Christian Jølck.

Vil gøre en forskel
I næste valgperiode er det særligt emnerne tidssvarende undervisning, øget internationalisering og et stærkt studiemiljø, der vil komme i fokus. Det er disse muligheder for forandring, der ifølge Christian motiverer ham i sin kamp for de studerendes sag:

- Jeg vil gerne gøre en forskel, som skaber værdi for andre mennesker. Gennem min deltagelse i bestyrelsen kan jeg sikre alle studerende ved AU en reel indflydelse på højeste niveau, lyder det fra Christian Jølck, der er opstillet for den upartiske forening Studenterforum ved ASB.

Udover valg til universitetets bestyrelse har der også været valg til en række akademiske råd og studienævn. Se alle valgresultaterne på www.au.dk/valg.

Yderligere oplysninger:

Christian Jølck