Første bachelorer i Arabisk og Kommunikation

15.07.2010 | sannera

For første gang i ASB's og Aarhus Universitets historie kan fem studerende kalde sig for bachelorer i Arabisk og Kommunikation. "Pionere", "modige" og "sparringspartnere" var nogle af de mange betegnelser de fem har fået hæftet på sig i forbindelse med deres studieforløb.

ASB og Det Teologiske Fakultet er glade for at kunne lykønske det første kuld bachelorer i Arabisk og Kommunikation. De fem glade dimittender blev fejret med en let bid mad i selskab med deres nærmeste og fik mange rosende ord med på vejen både af prodekan Peder Østergaard, deres studieledere Aase Møller og Marianne Qvortrup Fibiger samt lektor Mark Sedgwick.

Et gennemgående emne i de meget personlige taler handlede om de studerendes mandshjerte og mod til at være det første hold på en helt ny uddannelse. De fem fik ros for at have stillet krav og for at have været kritiske over for studiet, som stadig er under udvikling. Samtidig fik de også skulderklap for deres engagement og initiativer til at diskutere forbedringer af uddannelsen.

En uddannelse under udvikling
- Uddannelsen opstod, fordi vi gerne ville tilbyde flere uddannelser. Som en del af den udvikling skabte vi denne tværfaglige uddannelse, som giver de studerende en god mulighed for at få flerfaglige kompetencer på tværs af fakulteterne. Og vi kan nu se et stigende antal ansøgere, fortæller prodekan Peder Østergaard.

Morten Lund Skov, som er én af de fem bachelorer, ser positivt på det tværfaglige samarbejde mellem Teologi og ASB. Her mener han, at der er blevet skabt en god uddannelse, som udnytter de to områders forcer:

- Jeg synes, at det har været spændende, at uddannelsen som noget nyt har foregået på tværs af Det Teologiske Fakultet og ASB. Det har dog også betydet, at vi fem ofte har været prøveklud i uddannelsens udvikling. Jeg er alligevel ikke i tvivl om, at uddannelsen efter sommerferien vil fungere meget mere flydende.

En anden glad bachelor, Rikke Sun Ørnsholt, som til næste semester fortsætter på en Master in Communication på Hawaii Pacific University, understreger, at det har været spændende at komme ind på de to forskellige studiemiljøer, hvor hun dog har kunnet mærke, at miljøerne ikke har været optimalt integreret med hinanden.

- De nye årgange får det helt klar anderledes, end vi har haft det. Vores tid på studiet har været meget præget af lappeløsninger. Heldigvis har vi fem snakket godt sammen og har under hele studiet været gode til at blande os i diskussionerne. Vores meninger har inden for det sidste års tid haft stor indflydelse på studiets udvikling, slutter hun.

Og til de fem dimittender er der vist ikke andet at sige end alf mabrouk (arabisk for tillykke).

/Mette Hertoft

Studerende