Grundfos Challenge - nye netværk og større indsigt

03.04.2009 | kibl

Tre ASB-studerende deltog i sidste uge i Grundfos Challenge. Til trods for at de ikke vandt konkurrencen, fik de helt sikkert noget med derfra. Specielt oplevelsen, nye netværk og en større indsigt i, hvordan en global industriel virksomhed arbejder i praksis.

Christian Friis Schaarup, Janni Løber og Fanqiang Kong fra ASB var i sidste uge i Bjerringbro for at deltage i årets Grundfos Challenge. Konkurrencen fandt sted fra 21. – 27. marts, og under ugen var der arrangeret både sociale arrangementer og foredrag. I ugen skulle de studerende også løse en opgave for Grundfos, og de bedste forslag modtog Grundfos trofæet og pengepræmier på 15.000-75.000 kroner.

- Det har været en rigtig god oplevelse. Jeg har udvidet mit netværk og fået en dybere indsigt i, hvordan Grundfos arbejder i praksis, siger Fanqiang Kong.

- Det har været sjovt, lærerigt og udfordrende. Jeg har prøvet at arbejde med nogen, som jeg ikke kendte på forhånd, prøvet at arbejde under en presset deadline, fået dybere kendskab til pumpemarkedet og lært meget mere om innovation, siger Janni Løber.

Overskud fra andet end pumper
Netop innovation var et centralt emne i opgaven, der blev stillet de studerende. De studerende skulle nemlig finde frem til, hvordan 1/3 del af Grundfos' overskud i fremtiden kan komme fra andet end pumper.

Forslaget fra de studerende på ASB gik ud på at kombinere vandsystemet i huset med luftsystemet. Ved at kombinere de to systemer kan man opnå et rensningssystem af både luften og vandet. Produktet skulle primært henvende sig til det kinesiske marked, hvor der er et stort potentielt.

- Vi valgte denne løsning, fordi Grundfos på den både kan brande sig på at sælge "helbred" frem for bare pumper og på den måde opnå et stærkere brand, siger Christian Friis Schaarup.

Hos Grundfos er der stor begejstring for ugen og de mange nye forslag:

- Vi har haft en fantastisk uge med de studerende, hvor alle parter har lært noget af hinanden. Der er kommet mange interessante forslag, som vi nu skal til at kigge nærmere på, siger Tine Berg-Pedersen, der har været projektleder på Grundfos Challenge.

Årets vindere af Grundfos Challenge
Økonomi- og ingeniørstuderende fra landets videregående uddannelser har kunnet deltage i Grundfos Challenge. Vinderne af Grundfos Challenge prisen blandt de økonomistuderende blev Louise Lund Rants, Mikael Strandbygaard Pedersen og Anne Taasti Kejser fra Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet. De modtog en præmie på 75.000 kroner. Vinderne af en tilsvarende pris blandt de ingeniørstuderende blev holdet fra Aarhus Universitet med deltagerne Louis Nilsson, Rasmus Schöler Sørensen og Marie Østergaard Pedersen.

Uddannelsesinstitutionerne bag de to vindende hold modtog desuden et trofæ, der symboliserer Grundfos' globale perspektiv, og en pris på 25.000 kroner.

En særlig Innovationspris på 15.000 kroner blev vundet af Mikkel Rasmussen, Pia Würtz og Marie Østergaard Pedersen fra Ingeniørhøjskolen i København.

- Du kan læse mere om Grundfos Challenge her