Lille nedgang i søgning til bacheloruddannelserne

15.07.2010 | masm

Årets ansøgertal er samlet set lavere end de foregående år. To af de engelsksprogede uddannelser oplever en tilbagegang, mens andre går frem. Flere uddannelser får adgangsbegrænsninger.

En lille nedgang på 57 studerende i forhold til 2009 er resultatet af årets førsteprioritetsansøgninger til bacheloruddannelserne. Men nedgangen giver ikke anledning til bekymringer.

De internationale bacheloruddannelser BSc(B) og BA i Marketing and Management Communication oplever begge en nedgang på omkring 30 %. En af årsagerne er en bevidst strategi om at skrue ned for markedsføringen af de internationale bacheloruddannelser – dels af budgetmæssige grunde, dels på grund af den overvældende udenlandske søgning sidste år.

- Når vi sammenligner vores tal med de øvrige fakulteter og hovedområder på AU, så kommer vi dårligere ud samlet set. Trods nedgangen er jeg udmærket tilfreds med tallene, da de studerende i min optik søger de 'rigtige' steder hen, siger prodekan for uddannelse Peder Østergaard.

Adgangsbegrænsninger på flere uddannelser
Der kommer adgangsbegrænsninger på flere uddannelser – blandt andet de to internationale, som oplever et fald i ansøgningerne. Derudover vil optaget på HA almen og BA med engelsk og kommunikation blive begrænset, og der vil formentlig også komme adgangsbegrænsninger på HA (JUR) og BA med et sprog og europæiske studier.

Andre sprog end engelsk hitter
Som modvægt til faldet på de engelsksprogede uddannelser, er der en pæn stigning på cirka 12 % i 1.prioritetsansøgningerne til alle andre uddannelser.

Den største stigning ses på den erhvervssproglige bachelor med to sprog, hvor 56 % flere studerende har søgt. Herefter følger BA med et sprog og europæiske studier med 47 %, HA (JUR) med 25 %, HA almen med diverse toninger med 9 % og BA med et sprog og kommunikation med en lille stigning på 3 %.

> Se flere tal for ASB

> Se alle tal for Aarhus Universitet