Ph.d. i finansiering - Opskriften på en succesfuld karriere

04.12.2008 | sla

En ph.d. i finansiering er tilsyneladende lig med en karrierestige, som bare går op og op. Langt de fleste ph.d.er i finansiering fra ASB i dag besidder nemlig topposter i både ind- og udland.

Danmarks Nationalbank, Goldman Sachs i London, Bank of America og den Europæiske Centralbank i Frankfurt. Det er steder, som de fleste økonomistuderende kun tør drømme om at blive ansat. Men for en lille gruppe er det deres daglige arbejdsplads.

Fælles for dem alle er, at de har en ph.d. i finansiering fra ASB. Og når man kigger på listen over de personer, der siden 1992 har opnået denne titel, sidder samtlige i betydningsfulde stillinger i både ind- og udland.

Professor i finansiering Peter Løchte Jørgensen ved ASB er selv ph.d. og har derfor kontakt til mange af dem, der i dag sidder i gode stillinger overalt i verden.

- Finanssektoren har et skrigende behov for uddannede folk som disse. Samtidig er det kun de allerbedste, der overhovedet får lov at gennemføre en ph.d. her på stedet, så de er meget eftertragtede, når de er færdige, fortæller Peter Løchte Jørgensen og tilføjer, at mange af instituttets ph.d.-studerende allerede har sikret sig et job, inden de er færdige.

Århusianere scorer høje stillinger
Der er ifølge Peter Løchte Jørgensen en tendens til, at de århusianske ph.d.er sidder i meget høje stillinger.

En af dem, der er på vej op ad den gyldne karrierestige, er 28-årige Anne-Sofie Reng Rasmussen, der i øjeblikket har taget orlov fra sit job i Danmarks Nationalbank for at arbejde som Economist i Den Europæiske Central Bank i Frankfurt. Hun færdiggjorde sin ph.d. fra ASB i 2007 efter at have læst cand.merc. her.

- Med en ph.d. har man lettere ved at få de interessante stillinger i finansverdenen, og hvis man vil have et fast job, begynder det nogle steder at blive et krav, at man har en ph.d., forklarer Anne-Sofie Reng Rasmussen.

Ifølge Anne-Sofie kan hun og de øvrige århusianske ph.d.er i finansiering, modsat andre ph.d.-grader, bruge deres forskning direkte i arbejdet, og det er en klar fordel.

- Finansforskning er direkte anvendeligt og kan let implementeres. De modeller, som vi udvikler, bliver efterfølgende brugt i banker og investeringsinstitutter, forklarer hun.

Hvor længe Anne Sofie bliver i Tyskland, ved hun endnu ikke. Hun har valgt at tage tingene, som de kommer, og blot gå efter de faglige udfordringer.

Fakta:
- Ph.d.-uddannelsen er en internationalt anerkendt forskeruddannelse, der er en selvstændig overbygning på kandidatuddannelsen.
- ASBs ph.d.-skole har løbende ca. 60 ph.d.-studerende og tilbyder forskeruddannelse inden for sprog- og erhvervskommunikation, erhvervsøkonomi, samfundsøkonomi og erhvervsjura.

- Download power-points om ph.d.-uddannelsen her.

- Du kan læse meget mere om ph.d.-uddannelserne på ASB her.

Yderligere oplysninger:

Professor Peter Løchte Jørgensen