Studerende fra Handelshøjskolen modtager sprogpris

11.10.2005

Cand.ling.merc.-studerende Janine Knudsen modtog i sidste uge Oversætterhusets sprogpris på 10.000 kr

På Sprogdagen den 6. oktober modtog cand.ling.merc.-studerende i tysk Janine Knudsen Oversætterhusets nystiftede sprogpris som en anerkendelse af hendes engagement inden for translatørfaget. Udover æren omfattede prisen en check på 10.000 kr. og muligheden for et lønnet praktikophold hos Oversætterhuset.

Initiativet til prisen, der fremover vil blive uddelt hvert år til to dygtige studerende fra henholdsvis Handelshøjskolen i Århus og CBS, kommer fra Oversætterhuset. Baggrunden for stiftelsen er et ønske om at gøre en indsats for at profilere og styrke uddannelsen af danske translatører og oversættere – et område, der desværre lider under en faldende popularitet hos de unge.

- Man kan vælge at lade stå til, eller man kan gøre en aktiv indsats. Vi har valgt det sidste. Sammen med uddannelsesstederne ønsker vi at styrke sprogstudiernes image og dermed forhåbentlig også de færdiguddannede kandidaters kompetencer, udtaler Kim Nepper, administrerende direktør for Oversætterhuset, om baggrunden for Sprogprisen, der blev uddelt i samarbejde med Handelshøjskolen i Århus, CBS og Forbundet Kommunikation og Sprog.

> Læs mere hos Forbundet Kommunikation og Sprog

> Eller på Oversætterhusets hjemmeside