Studerende vinder sensationelt Bangkok Business Challenge

27.03.2008

To studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet har vundet den højt anerkendte business-konkurrence Bangkok Business Challenge 2008 sammen med forskere fra Hvidovre Hospital.

To cand.merc.-studerende fra Handelshøjskolen, John Agerholm og Martin Klint Hansen, er godt i gang med at gøre deres navne kendte i den internationale forretningsverden. Sammen med forskere fra Hvidovre Hospital har de for nyligt vundet den internationale business-konkurrence Bangkok Business Challenge 2008.

Her konkurrerede de med hold fra hele verden om, hvem der havde den bedste forretningsplan. Ud af 100 ansøgere var 16 hold valgt ud til at deltage i konkurrencen. Førstepræmien var en check på 12.500 USD og H.M. The King of Thailand's Award, der blev overrakt til danskerne personligt af den Thailandske vice-konge.

Effektiv tuberkulose-test
Immutell, som det danske hold hedder, præsenterede en forretningsplan, der har til formål at tilføre venture-kapital til projektet. Planen har John Agerholm og Martin Klint Hansen udarbejdet over fem måneder i tæt samarbejde med blandt andet ph.d.-studerende Morten Ruhwald fra Hvidovre Hospital.

Forskerne fra Hvidovre har udviklet en test, der diagnosticerer svært diagnosticerbare sygdomme, såsom tuberkulose, mere præcist end nuværende test. Det er der både store menneskelige og økonomiske perspektiver i. Og videnskabsminister Helge Sander ser da også mange muligheder i samarbejdet mellem de studerende og forskerne.

- Projektet flugter bestemt de mål, jeg og regeringen har for forskningsmiljøerne. De flotte resultater taler nærmest for sig selv - både prisen i Bangkok og udvælgelsen til de to amerikanske konkurrencer, siger Helge Sander.

Videre til USA
 Immutell-holdet skal ydermere deltage i to af de største amerikanske business-konkurrencer, som de er blevet udtaget til blandt mange hundrede ansøgere. Først går turen til Californien, hvor danskerne skal dyste i en konkurrence ved University of California, Berkeley. Bagefter skal holdet til Texas for at deltage i Rice University Business Plan Competition.

Selvom sejren ved Bangkok Business Challenge har ligeså stor prestigemæssig betydning, så vil en førsteplads i specielt turneringen ved Rice University udløse en pengepræmie af helt andre dimensioner. Her belønnes førstepladsen med 225.000 USD, og den samlede præmiesum er på over 600.000 USD.

Fakta:
- John Agerholm og Martin Klint har sammen med Immutell også vundet første runde af Venture Cup, der er universiteternes fælles konkurrence for idéer og forskning med forretningspotentiale. De to studerende er derfor med i finalen i København den 3. Juni.

- Alle konkurrencerne bliver blandt andet fulgt på tæt hold af venturekapitalister, der står klar med store, investeringsvillige beløb, hvis de tror på projekterne. Immutell har indtil videre skabt stor opmærksomhed i disse kredse.

Flere oplysninger:
Cand.merc.-studerende
John Agerholm
Handelshøjskolen, Aarhus Universitet
Mail john_agerholm@hotmail.com

Cand.merc.-studerende
Martin Klint Hansen
Handelshøjskolen, Aarhus Universitet
Mail klint@asb.dk

Morten Ruhwald, ph.d.-studerende.
Hvidovre Hospital
mail: mruhwald@mail.dk

Links:
Bangkok Business Challenge
Læs de studerendes blog

Vil du være den næste John & Martin?
Handelshøjskolen har brug for flere studerende, der har lyst og drive til at arbejde med projektmodning og forretningsplaner som John Agerholm og Martin Klint Hansen har gjort det. Så hvis du er klar, kan du kontakte Marianne Sejthen på Tlf.: 89 48 62 65 eller mail: ms@asb.dk