Undersøgelse af studerendes brug af CampusNet

15.12.2004

93% mener, at CampusNet er med til at lette deres hverdag

"Alt samlet på ét sted, effektiv kommunikationsplatform mellem studerende og undervisere, meget brugervenligt?"

Disse udsagn er blot et par eksempler på de mange positive kommentarer, som en netop overstået undersøgelse af de studerendes brug af CampusNet har givet.

""- Formålet med undersøgelsen var at kortlægge de studerendes brug af CampusNet med henblik på at få indblik i, hvilke dele af CampusNet de bruger og hvor meget, fortæller projektleder Lone Sannemann.

Bruger CampusNet dagligt

Undersøgelsen bestod af en spørgeskemaundersøgelse med 1400 respondenter jævnt fordelt på køn, alder, studieretning og studieniveau efterfulgt af et fokusgruppemøde med 12 studerende.

- Undersøgelsen viste, at de studerende er meget glade for CampusNet og bruger det dagligt, forklarer e-læringskoordinator François Pichon. Et flertal af respondenterne bruger CampusNet aktivt i mindst 75% af deres fag, og hele 93% af de studerende mener, at CampusNet er med til at gøre deres hverdag nemmere.

Brug for retningslinjer til underviserne

De studerende havde dog også nogle kritikpunkter til CampusNet – bl.a. at underviserne ikke bruger mediet på den samme måde.

- Undervisernes forskelligartede brug af CampusNet er forvirrende for de studerende, der f.eks ofte bruger tid på at lede efter undervisningsmateriale. Vi vil derfor gå i gang med at udarbejde nogle retningslinjer for, hvordan man som underviser bør anvende mediet for at få størst mulig udbytte af systemet, siger Lone Sannemann og tilføjer, at retningslinjerne naturligvis skal udarbejdes i tæt samarbejde med både undervisere og studerende.

Løbende dialog med studerende om videreudvikling

Hovedkonklusionen på undersøgelsen er, at de studerende vurderer CampusNet til at være et godt system, der i øvrigt er misundt af studerende på Aarhus Universitet. Den positive feedback betyder dog ikke, at CampusNet-gruppen hviler på laurbærrene.

- Undersøgelsen har udpeget en række problemstillinger, som vi er gået i gang med at løse, forklarer François Pichon. For at sikre, at udviklingen af CampusNet sker i overensstemmelse med de studerendes behov og ønsker, har vi nedsat et panel af studerende, som vi løbende kan vende nye idéer og tiltag med. Derudover har vi - via e-læringsstrategiudvalget – kontakt til en række undervisere, som vi kan sparre med. Vi håber således, at vi i fællesskab kan styrke CampusNets rolle som et effektivt læringsværktøj.

Læs mere om brugerundersøgelsen her.

MGE