Venture Cup

18.09.2009 | mortenv

Iværksætter konkurrencen, Venture Cup, tager nu sin egen medicin og innoverer deres konkurrencekoncept med introduktionen af 5 nye industrispecifikke konkurrencer. Initiativet vil gøre det nemmere for studerende, at vinde penge på deres idé.

Venture Cup, den landsdækkende iværksætterkonkurrence for studerende og forskere fra universiteterne, har officielt skudt konkurrencen 09/10 i gang, men denne gang med muligheder for et meget bredere spektrum af studerende. Efter feedback fra deltagere, partnere og sponsorer har Venture Cup nu valgt, at skabe fem sideløbende underkonkurrencer, nemlig, "Lifescience & Medtech", "Services", "Software", "Applied Technology" og "Cleantech", hvori de respektive idéer kun vil konkurrere mod idéer indenfor deres egen kategori. Deltagerne dyster stadigt om præmier på mere end en halv million.

Direktør Tine Thygesen, som tiltrådte for lidt under et år siden, udtaler "Vi ønsker at målrette vores arbejde for, at finde de bedste idéer og start-ups indenfor fag speficikke områder, således at det matcher markedet og Venturekapital udbuddet bedre. Det er selvfølgeligt også et signal til studerende og forskere om, at der nu er øget mulighed for, at vinde, fordi man nu 'kun' konkurrerer indenfor sit eget område. Derudover er det nu muligt for os, at målrette de ressourcer vi stiller til rådighed i form af advisors og jury, til de teams der arbejder lige præcis inden for deres kerneområde."

Venture Cup har et meget bredt netværk af flere hundrede serieiværksættere, investorer og top-erhvervsfolk fra nogle af Danmarks mest succesfulde virksomheder, som hvert år frivilligt bruger tid og kræfter på, at hjælpe deltagere udvikle og forbedre deres forretnings idéer.

Hvorfor nu?

På mindre end 10 år har Venture Cup vokset sig stor og er nu en landsdækkende konkurrence med deltagelse fra alle landets universiteter. Med både interessen og antallet af idéer kraftigt stigende over årrækken (jf. graf) var det tid til forandring. Direktør Tine Thygesen forklarer "med den volumen vi nu har opnået så vi at vi nu kunne forbedre oplevelsen både for deltagerne, som vil opleve en mere fair konkurrence, og for samarbejdspartnere, ikke mindst investorerne, som nu lettere kan finde frem til ideer de gerne vil investere i."

Hvad betyder det for mig?

Kort sagt betyder det flere muligheder og en mere fair konkurrence.

Hvor konkurrencen før var delt op i en regional og national fase, vil det nu være en national konkurrence fra første færd. I efteråret kan man deltage i idé konkurrencerne med en 2-3 siders idé og i foråret i start-up konkurrencerne med en forretningsplan på 15-20 sider. Konkurrencen vil foregå således, at din idé kun vil blive bedømt ifht andre idéer eller forretningsplaner inden for din specifikke kategori. Der vil blive fundet en vinder af 1. præmien på 25.000kr indenfor hver kategori i idékonkurrencen og i forretningsplans konkurrencen vil 1. præmien for hver kategori være på 50.000kr, og der vil derudover blive udnævnt en overordnet vinder af Venture Cup 09/10, som tager hovedprisen på 250.000 kr.

Udsigten til kontante pengepræmier er ikke den eneste grund til, at deltage i Venture Cup, du har nemlig også muligheden for, at udvikle dine kompetencer som iværksætter gennem et workshop program, få feedback på dine idéer fra erfarne iværksættere, investorer og erhvervsfolk, samt at etablere dit eget netværk – alt sammen helt gratis.

Vil du vide mere om kriterierne for de enkelte kategorier, se www.venturecup.dk/competitions

Er du interesseret i, at deltage i Venture Cup, kontakt den regionale leder i dit område. Se http://venturecup.dk/contact#regional

For yderligere information og kommentarer kontakt:

Direktør Tine Thygesen på tlf: 3011 1933, e-mail: tt@venturecup.dk

Studerende