’Yes We Can’: Bliv klogere på kvinder og karriere

Medarbejdere og studerende inviteres nu til arrangementet ’Yes We Can’ om kvinder og karriere i dagens Danmark. AU Alumni og AU Career står bag arrangementet, hvor oplægsholdere vil give både mandlige og kvindelige deltagere nye perspektiver på kønsforskelle, personlige historier og praktiske redskaber.

18.02.2012 | Martin Strandby

AU Career og AU Alumni inviterer til arrangementet ’Yes We Can’, om kvinder og karriere i dagens Danmark.

Er det vigtigste karrierevalg, du kan træffe i virkeligheden, hvem du gifter dig med? Hvor store er forskellene mellem mænd og kvinder i forhandlingssituationer? Er det lige så afgørende for din karriere at vælge den rigtige chef som at vælge det rigtige job?

Det er blot nogle af de spørgsmål, du kan få svar på til arrangementet ’Yes We Can’, fredag d. 24. februar fra kl. 14.30 til 18.30.

Oplæg om kønsforskelle på arbejdsmarkedet
Nina Smith, professor ved Institut for Økonomi, vil i det første oplæg præsentere sine forskningsresultater og forklare, hvorfor der stadig er langt mellem kvinderne på direktionsgangene. Professor Nina Smith har en stor stemme i samfundsdebatten, især hvad angår kvinder og arbejdsmarkedspolitik.

Søren Viemose er konsulent og har mange års erfaring som forhandler og konfliktmægler. Han vil belyse de ofte ubevidste forskelle, der er i den måde, mænd og kvinder forhandler. Deltagerne får også konkrete redskaber til at bruge denne viden til egen fordel.

Lykke Friis er Folketingsmedlem, tidligere klimaminister og prodekan fra Københavns Universitet. Hun vil fortælle sin personlige historie om vejen til toppen af karrierestigen, både inden for den akademiske verden såvel som udenfor.

De tre oplægsholdere supplerer hinanden med en faglig, praktisk og personlig tilgang til emnet. Der er altså noget for enhver smag, hvad enten man er forsker, studerende, medarbejder eller alumne.

- Også forskere fra helt andre fagligheder kan få glæde af vores arrangement. Samtidig er det også relevant for mange andre, fx folk, der arbejder med en form for ledelse eller forhandling – og både mænd som kvinder kan jo bruge viden om kønsforskellene, forklarer Corey Morris, Alumni Relations Manager.

Få svar på dine spørgsmål over et glas champagne
Dagen sluttes af med en ’paneldebat’, en Q&A, hvor deltagerne får mulighed for at stille deres egne spørgsmål til Nina Smith, Søren Viemose og Lykke Friis.

Det lægger op til den uformelle afslutning, hvor deltagerne får serveret et glas champagne, og får mulighed for at networke og snakke med hinanden eller stille de tre oplægsholdere yderligere spørgsmål.

Så har du lyst til at høre mere om, hvorfor kvinder ikke bliver topchefer, hvordan forhandlinger påvirkes af dit køn, eller at spørge ind til Lykke Friis’ vej til toppen, så sig ’Yes We Can’, og mød op fredag d. 24. februar.

Corey Morris
Alumni Relations Manager