Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Diplomingeniør Selvbetjening Studiekort som adgangskort

Studiekort som adgangskort

Sådan får du et studiekort

Dit studiekort er din identifikation, når du færdes på universitetet eller i andre sammenhænge skal dokumentere, at du er studerende. Det er vigtigt, at du har kortet med dig til eksamener på universitetet.

For at få et studiekort skal du i forbindelse med din optagelse på studiet uploade et foto via Selvbetjeningen og bestille et studiekort. Du kan først få et studiekort, når du er indskrevet som studerende ved AU, og dermed har fået tildelt et personligt studienummer.

Studiekort som adgangskort

Studiekort som adgangskort

Som studerende indskrevet ved enten Ingeniørhøjskolen eller Institut for Ingeniørvidenskab får du automatisk adgang til ingeniørområdets lokationer på Navitas og Katrinebjerg.

Uden for almindelige åbningstider kan du derfor som ingeniørstuderende komme ind ved hjælp af dit studiekort. 

Du kører kortet i/over kortlæseren og taster din pinkode - på Navitas efterfulgt af #. Har du glemt din pinkode, kan en ny autogenereres via dette link --> pinkode.au.dk

Vigtigt

  • Studiekortet/adgangskortet er personligt og må ikke overdrages til andre.
  • Luk aldrig andre personer ind med dit kort.
  • Kortet gælder som adgangskort i perioden, hvor du er indskrevet ved ingeniørområdet. Adgangen lukker automatisk, når du dimitterer eller bliver udmeldt af STADS.
  • Dørene må ikke blokeres, da det vil aktivere alarmsystemet og gøre det muligt for uvedkommende at komme ind. 
  • Hvis dit kort beskadiges eller ikke virker mere, kan du kontakte det lokale Bygningsservicekontor. Angiv dit navn, studienummer/auid. Se kontaktboks til højre.
  • Er kortet bortkommet, skal det spærres på det lokale Bygningsservicekontor og et nyt bestilles via Selvbetjeningen.

Adgang til særlige lokaler

Særlige adgange til laboratorier og værksteder skal ske via den lokaleansvarlige, hvorefter der bliver givet personlig adgang efter behov.

Har du mistet dit studiekort?

Hvis du mister dit studiekort og skal have det erstattet, kan du bestille et nyt via Selvbetjeningen.

Har du brug for en indskrivningsbekræftelse

Studiekortet dokumenterer ikke i sig selv, at du er aktiv studerende på Aarhus Universitet. For at kunne dokumentere dette, skal du have en indskrivningsbekræftelse, som du når som helst kan udskrive fra Selvbetjeningen. Det er en god idé altid at bære studiekortet sammen med en opdateret indskrivningsbekræftelse.

1396065 / i40