Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Diplomingeniør Udlandsophold Andre udrejsemuligheder north2north - udveksling med arktisk fokus

north2north - udveksling med arktisk fokus

north2north - stipendier til studerende med interesse i Arktis

Aarhus Universitet er medlem af netværket UArctic, der består af universiteter og andre institutioner, som beskæftiger sig med arktiske forhold. Gennem Uarctic tilbydes nu stipendier på north2north programmet til udvekslingsophold, feltkurser mm. indenfor arktiskrelaterede emner. Læs mere om Uarctic og stipendierne her.

Hvor kan jeg komme hen?

De deltagende lande er Canada, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Norge, Rusland, Sverige og USA. Du kan finde en liste med partneruniversiteter her.

Stipendiernes størrelse

Stipendier til studieophold ligger på mellem 1000 – 1500 EURO afhængigt af opholdets længde (mellem 2 og 12 mdr.) plus evt. rejsetilskud på mellem 500 – 1000 EURO.

Stipendier til korte kurser og konferencer ligger på mellem 1000 – 1500 EURO afhængigt af hvor man skal hen.

Hvis du søger til canadiske eller amerikanske universiteter

Du skal være opmærksom på, at amerikanske og canadiske universiteter normalt kræver tuition fees (undervisningsgebyr), og der i north2north kun vil være et begrænset antal ”tuition waivers” (gratis studiepladser) til danske studerende. Du finder listen med årets waivers her. Du vil i ansøgningen blive bedt om at tilkendegive, om du ønsker en studieplads, selvom du ikke skulle få en tuition waiver. Får du ikke en tuition waiver, kan du i stedet søge Udlandsstipendiet - læs mere om det i menuen til venstre. Udlandsstipendiet vil kunne dække din studieafgift helt eller delvist.

Sådan søger du

Ansøgningsfristen er 15. februar 2018, og du skal henvende dig til AUs north2north koordinator Lotte Skovborg for at få et "endorsement letter", inden du går i gang med din ansøgning. Du søger derefter online på Uarctics hjemmeside.

Du kan søge om midler til studieophold, feltkurser, sommerkurser etc. i det akademiske år 2018-19. Alle fuldtidsstuderende på bachelor- , kandidat- eller PhD niveau kan ansøge. Læs mere om betingelserne for udveksling gennem north2north på Uarctics hjemmeside.

Du kan forvente at få svar på din ansøgning i slutningen af marts 2018. Vær opmærksom på, at en indstilling til en udvekslingsplads ikke er en garanti for optagelse på dit værtsuniversitet. Der kan opstå en situationen i ansøgningsprocessen til værtsuniversitetet, som AU ikke har kunnet forudse ved tildelingen af udvekslingspladsen. I sidste ende er det alene værtsuniversitetets afgørelse, om du kan optages.

Kontaktperson på AU

Lotte Skovborg

International koordinator
M
H bygn. 1650, 118
P +4587165237
P +4523266025
1412960 / i40