Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Efter- og Videreuddannelse ST

Efter- og Videreuddannelse ST

Science and Technology

IT og support

På denne side kan du læse om AU's IT-systemer og support.

Nedenfor introducerer vi de vigtigste IT-systemer, du som studerende ved Efter- og Videreuddannelse kan få brug for.

AU mail

Alle studerende på Aarhus Universitet har en AU mailadresse, studienummer@post.au.dk. Den vil blive brugt, når universitetet skal i kontakt med dig. Det kan være i forbindelse med eksamen, aflysning af undervisning, invitation til relevante orienteringsmøder, oplysning om træffetider, frister osv.

Du logger ind på din AU-mail ved at gå ind på post.au.dk. Dit brugernavn er dit studienummer, og din kode er den samme, som den kode du bruger til mit.au.dk. Læs om hvordan du finder dit studienummer under menupunktet "Studienummer".

Vejledning til at logge på AU-mail

Du kan viderestille din AU-mail, så dine e-mails bliver videresendt til din private mail. Vejledning til at videresende AU-mail til privat e-mail

Blackboard

Blackboard er Aarhus Universitets e-læringssystem. Undervisere kommunikerer med studerende og lægger undervisningsplaner, tekster mv. op på Blackboard. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Blackboard for at se, hvilken information din underviser har til dig.

I Blackboard vil du kunne se de fag, som du er tilmeldt. Kurserne bliver først synlige et par uger inden kursusstart.

Du logger ind på Blackboard ved at gå ind på bb.au.dk og klikke på login. Dit brugernavn er dit cpr-nummer eller studienummer, og din adgangskode er den samme som du benytter, når du logger ind på mit.au.dk. Hjælp til at logge ind på mit.au.dk finder du i vejledning længere nede på siden.

Vejledning til at logge på Blackboard

Hvis du har problemer med at logge ind, kan du kontakte it-supporten på Science and Technology, Campus Aarhus. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider her

Mit.au.dk og Studieselvbetjeningen

På mit.au.dk kan du

 • Få adgang til Studieselvbetjeningen (STADS)
 • Få adgang til din AU-mail
 • Få adgang til Blackboard
 • Se dit studienummer
 • Sende ansøgninger til studienævn: Forhåndsgodkendelser, dispensationer og merit
 • Rette dine personlige oplysninger

 

På studieselvbetjeningen (STADS) kan du

 • Se karakterer
 • Afmelde eksamen
 • Se dine tilmeldinger
 • Se dit hold
 • Printe udskrifter

 

Login på mit.au.dk

Første gang du logger ind på mit.au.dk skal du følge denne vejledning

Når du logger ind via denne vejledning ender du på mit.au.dk. Her skal du vælge ”Skift adgangskode”. Indtast ønskede adgangskode og tryk ’Skift adgangskode’.

Du har nu ændret din adgangskode. Vær opmærksom på, at adgangskode til Blackboard, au-mail, mit.au.dk og studieselvbetjeningen er den samme. Næste gang du logger ind på Blackboard, au-mail, mit.au.dk eller studieselvbetjeningen skal du således bruge din nye adgangskode.

 

Login på studieselvbetjeningen (STADS)

Fra mit.au.dk kan du logge videre på studieselvbetjeningen.

Klik under fanen ’Studium’ på linket ’Studieselvbetjening (STADS). Du skal bruge samme brugernavn og adgangskode, når du logger ind på studieselvbetjeningen, som når du logger ind på mit.au.dk.

På denne side kan du se en video om at logge på Studieselvbetjeningen (STADS).

Studienummer

Du finder dit studienummer ved at logge på mit.au.dk. Klik på ’Personlige oplysninger’ for at se dit studienummer. Hvis du tidligere har været studerende ved AU beholder du dit gamle studienummer.

Hjælp til at logge på mit.au.dk

Studiekort

Du kan læse om bestilling af studiekort her.

For at få tilsendt et studiekort skal du uploade et billede til mit.au.dk (klik på studiekort/indsend foto under fanen ’Studium’.)

Spørgsmål og henvendelser om studiekortet skal rettes til studiekort@au.dk.

Find dit undervisningsskema

Hvis du er tompladsstuderende kan finde dit undervisningsskema på ved at følge dette link og indtast dit studienummer i boksen til højre på siden.

Er du optaget på enkeltfag på diplomingeniøruddannelserne finder du dit skema i kalenderen i Blackboard.

Eksamen

Afmelder du dig en eksamen, skal du selv undersøge, hvornår det er muligt at tilmelde dig en ny eksamen. Du er også selv forpligtigt til at holde dig orienteret om, hvor vidt enkeltfaget eller modulet fortsat udbydes, og at det derfor fortsat er muligt at gå til eksamen i forløbet. Ligeledes skal du være opmærksom på, at eksamensformer kan ændre sig over tid, og det skal du selv holde dig orienteret om.

Hvis du ønsker at afmelde en eksamen, skal du gøre det senest en uge inden den planlagte eksamen finder sted. Du afmelder en eksamen ved at skrive en e-mail til eksamen.st@au.dk, hvor du oplyser dit studienummer og hvilket fag, du ønsker at afmelde.

Find din eksamensplan
Hvis du er tompladsstuderende kan du finde tid og sted for din eksamen på din studieportal.

1) Gå ind på www.studerende.au.dk
2) Gå ind på den relevante studieportal. Hvis du for eksempel skal til eksamen i et kursus på matematik skriver du 'matematik' i søgefeltet
3) Klik på 'eksamen' i den grå bjælke til venstre i skærmbilledet
4) Klik på 'eksamensplaner' i undermenuen

Er du tompladsstuderende på diplomingeniøruddannelserne finder du din eksamensplan her.

Hvis du har spørgsmål angående eksamen kan du skrive til eksamen.st@au.dk.  

Bevis

Hvis du tager en hel uddannelse på Aarhus Universitet, får du tilsendt et eksamensbevis, når du har færdiggjort uddannelsen.

Gennemfører du et sidefag/tilvalg gennem tompladsordningen, har du også mulighed for at få et bevis. Skriv til studieservice.st@au.dk

Tager du ikke en hel uddannelse, men et enkelt eller flere moduler/kurser, laver universitetet ikke et bevis til dig. Du kan udskrive en studieudskrift fra studieselvbetjeningen STADS. Sæt cursoren hen over "Udskrifter" og klik på "Bestil/vis udskrift".

1429501 / i40