Meld dig ind i en a-kasse

Som bachelor- eller kandidatstuderende kan det være en god ide at melde sig ind i en a-kasse. For eksempel får du 14.690 kr. (2015-tal) i dagpenge allerede dagen efter, du afslutter din uddannelse, hvis du er medlem af en a-kasse mindst ét år, før du afslutter din uddannelse.

Som studerende er det gratis at være medlem af CA a-kasse og Akademikernes a-kasse. 

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse hjælper ledige (og studerende) i job. Det er din økonomiske forsikring, hvis du bliver ledig, og din hjælpende hånd i jobsøgningen. Med et gratis studiemedlemskab får du blandt andet workshops og CV-tjek. 

Godt at vide

  • Når du at være medlem i min. et år, kan du få dagpenge allerede dagen efter, du afslutter din uddannelse.
  • Har du mindre end 3 måneder tilbage af dit studie, så forhåndsindmeld dig allerede nu. Det betyder, at du vil blive registreret i a-kassens system, men først betaler kontingent, når du er færdig med studiet. Du er dertil berettiget til dagpenge en måned efter din sidste eksamen.
  • En nyuddannet får i gennemsnit 14.690 kr. i dagpenge om måneden (2015-tal).
  • Du skal være meldt ind i en a-kasse allersenest 14 dage efter din sidste eksamen/forsvar af hovedopgave for at være berettiget til dagpenge.

Aarhus BSS Career & Alumni samarbejder med Akademikernes A-kasse (AKA). AKA er for dig med en samfundsvidenskabelig eller business-baggrund og er samtidig landets største a-kasse for højtuddannede med næsten 200.000 medlemmer.

AKA nøjes ikke med at sikre dig dagpenge til tiden, hvis ledigheden melder sig efter studiet. AKA går nye veje for at sikre dig et job hurtigst muligt og tilbyder fx jobrådgivning skræddersyet til dit fag, adgang til interessante netværk, individuel coaching og ledige stillinger, som a-kassens jobdetektiver selv opdriver.

Se mere om AKA og meld dig ind her


Aarhus BSS Career & Alumni samarbejder med CA a-kasse, som er specialister i at rådgive og hjælpe studerende og dimittender fra Aarhus BSS med økonomisk sikkerhed og karriereudvikling.

CA's medlemmer arbejder inden for HR, ledelse, økonomi, finans, kommunikation, marketing, IT, jura, konsulentbranchen eller lign. fagområder.

Som medlem allerede nu har du gratis adgang til CA's mange gratis tilbud om f.eks. Excel, Photoshop og jobsøgning samt faglige arrangementer og mentorordning. Du har også adgang til CA Advokathjælp, hvor du bl.a. kan få gennemgået din ansættelseskontrakt til et studiejob eller fuldtidsjob.

Læs mere og meld dig ind her


Aarhus BSS Career & Alumni arbejder sammen med Kommunikation og Sprog, der også omfatter AJKS - en a-kasse for dig med en baggrund i journalistik, kommunikation eller sprog. 

AJKS nøjes ikke med at sikre dig dagpenge til tiden, hvis ledigheden melder sig efter studiet. Som medlem får du bl.a. også invitationer til netværksarrangementer, invitationer til workshops og adgang til en lukket LinkedIn-gruppe med stillingsopslag.

Samtidig kan du benytte dig af deres services som individuel karriererådgivning, feedback på CV og ansøgninger, hjælp til kompetenceafklaring og medlemsskab af netværket TOOLBOX. 

Læs mere om AJKS og meld dig ind her. 

1395709 / i40