AU’s jurastuderende høster ros og udmærkelse i udlandet

For andet år i træk vinder jurastuderende fra AU en Special Award ved den internationale mediationskonkurrence i Paris, hvor 66 universiteter fra hele verden dyster i seks dage.

18.02.2015 | Andreas G. Jensby

Med prisen for ”Best Acknowledgement of Cultural Differences” kunne teamet fra AU trække sig veltilfredse tilbage fra dette års International Commercial Mediation Competition i Paris. Her dyster små 500 deltagere fra 66 forskellige universiteter fra 40 lande gennem seks dage i den juridiske mediations ædle kunst. Sidste år vandt AU-holdet en special award for ”Best Use of the Mediator”, og det er dermed andet år i træk, at AU’s jurastuderende udmærker sig i konkurrencen.

AU-holdet bestod af Kristian Aarsøe, Kristian Damgaard og Cathrine Juhl Thomsen med ekstern lektor Mikkel Gudsøe som coach, og de mødte hold fra Rutgers University i USA, Russian Foreign Trade Academy fra Rusland, Saint Joseph Law School fra Libanon og Sao Paulo Law School fra Brasilien.

Konkurrencen blev vundet af University of Houston Law Center.

Har skabt sig et navn internationalt
Både dommere, mediatorer og medarbejdere fra andre universiteter har rost det danske hold for deres indsats, og flere huskede også holdet fra sidste år. For ekstern lektor Mikkel Gudsøe er der ingen tvivl om, at AU med sine flotte præsentationer har skabt sig et navn blandt de andre deltagende universiteter:

”Flere universiteter har udvist interesse i tværfaglige samarbejder med Juridisk Institut omkring både undervisning og forskning/forsøg, så det er rigtig interessant og positivt. Og det er uden tvivl fordi, de hvert år kan se, at vi stiller op med super skarpe studerende og generelt et stærkt team, som hvert år opnår ros og udmærkelser.”

Mikkel Gudsøe er derudover blevet bedt om at gæsteforelæse til Global Negotiation Conference ved Bern Universitets World Trade Institute for tredje år i træk.

Ros fra institutleder
Institutleder Tine Sommer har også roser til holdet:

”Udover at de studerende prøver den praktiske side af juraen og forhåbentlig får gode og spændende oplevelser ved at deltage i konkurrencen, er de nogle stærke internationale ambassadører for niveauet på Juridisk Institut, hvilket uden tvivl er positivt for os alle. Stort tillykke til holdet og skulderklap for den gode og seriøse indsats.”

Mikkel Gudsøe, ekstern lektor
Mail: mig@dmogt.dk