Det nye Hugo Moot-hold på plads

Fire jurastuderende er udvalgt til anden runde af den EU-arbejdsretlige procedurekonkurrence, Hugo Sinzheimer Moot.

19.12.2016 | Andreas G. Jensby

Fra venstre: Mathilde Thykjær Poulsen, Abed Elmoghrabi, Mie Funder og Andreas Rye-Andersen

Mie Sofie Funder, Mathilde Thykjær Poulsen, Abed Elmoghrabi og Andreas Rye-Andersen er efter ansøgningsrunde og samtaler udvalgt til det næste hold fra Juridisk Institut, som skal dyste i den europæiske procedurekonkurrence, Hugo Sinzheimer Moot Court Competition.

Med Kammeradvokaten som partner og coach skal de fire studerende konkurrere mod 12 andre universiteter i EU-retlige, ansættelses- og kollektivarbejdsretlige emner, med mundtlig finale i juni. Emnerne kan for eksempel være hindringer for fri bevægelighed, diskrimination og ligebehandling, virksomhedsoverdragelse eller foreningsfrihed.

I alt 15 studerende havde ansøgt om at komme på holdet.

Tidslinje: Sådan forløber procedurekonkurrencen

Konkurrencen løber hvert år i forårssemesteret, og alt foregår på engelsk.

• November: Fire kandidatstuderende udvælges til holdet fra Aarhus Universitet
  • Februar: Holdene får udleveret ”sagen” og skal herefter udarbejde processkrifter for både lønmodtagersiden og arbejdsgiversiden
  • Maj:  Processkrifterne indleveres og scores af dommere
  • Juni: Alle holdene mødes til mundtlig finale - i 2017 er Aarhus Universitet vært.

Spørgsmål

Natalie Videbæk Munkholm