Ekstern lektor ved Juridisk Institut afholder Master Class i Australien

23.06.2010

Ekstern lektor Mikkel Gudsøe er igen i år udvalgt til det ærefulde hverv at indlede ”The International Negotiation Competition” i Australien med en Master Class forelæsning.

Genvalget af Mikkel Gudsøe viser, at Juridisk Institut på Aarhus Universitet også her holder et professionelt højt niveau.

I år er emnet ”4-D negotiation & persuasion” – et begreb udviklet af Mikkel Gudsøe selv, som dækker den psykologiske og empatiske indføling i modpartens standpunkter, interesser og aktuelle situation.

Mikkel Gudsøe er ikke uerfaren med at holde den indledende Master Class ved denne konkurrence. Han var nemlig også udvalgt til denne ære ved mesterskabet sidste år, hvor han gav en Master Class i samarbejde med den engelske ekspert Marks Saunders, Kingston University, i emnet ”Preparing negotiations”.

”Det er naturligvis en stor ære, at arrangørerne igen i år har givet mig genvalg til at holde den Master Class , der åbner konkurrence-ugen” siger Mikkel Gudsøe ”Det viser at vi kan være stolte af, at vi – på trods af, at disciplinen forhandling blandt advokater i Danmark er forholdsvis ny – kan byde ind på den internationale scene”.

Mikkel Gudsøe er en erfaren ekstern lektor, som underviser i kandidatfaget juridisk forhandling og kurset International Negotiation Competition (INC) ved Aarhus Universitet. Derudover er han chefadvokat i brancheorganisationen Dansk Mode & Tekstil og underviser også virksomheder i forhandling gennem eget konsulent- og foredragsvirksomhed. Han må derfor betegnes som værende yderst kompetent til at varetage dette hverv.

International Negotiation Competition (for law students) blev afholdt første gang i 1998 med deltagelse af landene Australien, England, Canada og USA, med USA som vinder. Siden er konkurrencen vokset og blevet langt mere international orienteret med deltagelse fra lande som Australien, Canada, Caymanøerne, Danmark, England, Wales, Hong Kong, Indien, New Zealand, Nordirland, Puerto Rico, Irland, Skotland, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Sverige og USA.
I 2010 afholdes det 13. mesterskab i forhandling i perioden 1. – 4. juli med Bond University, Queensland, Australien som vært.

Det er kun anden gang, at Juridisk Institut, Aarhus Universitet deltager i den internationale konkurrence - første gang var i London i 2008 på en dispensation, og her kom de ikke i placering.
 I 2009 var det Københavns Universitet, der vandt den nationale konkurrence og fik lov til at præsentere de danske farver ved det internationale mesterskab i Chicago. Tidligere i år tog Aarhus Universitet som bekendt 1. og 3. pladsen ved det nationale mesterskab (læs mere her) og deltager derfor i det internationale mesterskab med vinderholdet, de to kandidatstuderende Ditana Askarya og Simon Bøgesvang med Mikkel Gudsøe som forhandlingscoach. Det danske hold vil komme i hård konkurrence, når de skal møde og forhandle tre komplicerede sager mod landene Australien, Japan og Irland.

I 2011 afholdes det internationale mesterskab i København med Københavns Universitet som vært. Københavns Universitet vandt det internationale mesterskab tilbage i 2004 med Birte Bruce som coach.

Vi ønsker holdet fra Juridisk Institut på Aarhus Universitet alt mulig held og lykke i Australien!