Sommerskole giver godt indblik i advokatjobbet

En sommerskole er en god måde at få et indblik i jobbet som procederende advokat. Syv jurastuderende fra Aarhus Universitet var med på årets sommerskole arrangeret af Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith med afsluttende retssag i Retten på Frederiksberg. Tre af deltagere fortæller om arrangementet.

29.08.2013 | Charlotte Ebbesen

Emil Hedegaard Mikkelsen, starter på 11. semester, 25 år:

Hvad lavede I på sommerskolen?

Vi behandlede nogle fiktive cases, en forhandlingscase og en retssagscase. Forhandlingscasen vedrørte et indkøb af helikoptere til forsvaret, et hold repræsenterede forsvaret og et andet leverandøren. Retsagscasen drejede sig om anerkendelsen af en arbejdsskade.

Hvorfor tog du med?

Af to grunde: Dels for at prøve det, man ikke gør på universitetet, nemlig at være advokat i det virkelige liv. Og så er det en god mulighed for at møde studerende fra de andre universiteter.

Fik du lyst til at blive advokat?

Ja, jeg blev bekræftet i, at jeg går efter at blive advokat.

Vil du anbefale andre at tage på sommerskole?

Det vil jeg bestemt. Det er nogle sjove, intensive dage, og alle deltagerne var meget på, så der var en god holdstemning. Det er en fantastisk mulighed, og hvis man kan overskue at afsætte fire dage til det, så er det bare "go for it".

Steffie Vilsgaard, starter på 7. semester, 22 år.

Hvilken rolle fik du under sommerskolen?

En af mine opgaver var at prøve at skrive kontraktbestemmelserne, og under retssagscasen var det mig, der skulle procedere sagen for dommeren i Retten på Frederiksberg.

Hvordan var det at procedere foran en dommer?

Jeg fik et rigtigt adrenalinkick, da jeg skulle præstere foran nogen, som, jeg ved, har siddet som dommere i lang tid.

Hvad fik dig til at tage med?

At det ville være en kæmpe udfordring at stå imellem nogen, der måske var dygtigere end mig, og prøve, hvad det vil sige at være advokat - specielt fordi jeg har været i tvivl om, hvad jeg skulle bagefter studiet.

Hvem vil du anbefale at tage på sommerskole?

Næsten alle dem jeg kender. Det gav et rigtig godt indblik i, hvad det vil sige at være advokat - også fordi det faglige niveau var så højt. Jeg vil anbefale det til alle, der overvejer, om de vil være advokat efter studiet.

Var der noget overraskende?

Det overraskede mig nok, at der var gjort så meget ud af, at vi skulle få det bedste af det bedste. Oplægsholderne, vejlederne og dommerne var alle vildt engagerede.

Malene Skøtt, starter på 7. semester, 22 år.

Hvilke opgaver havde du under sommerskolen?

I forhandlingscasen repræsenterede jeg forsvaret, der skulle købe nogle helikoptere fra en leverandør. I retssagscasen skulle jeg repræsentere ankestyrelsen og lavede en kontra-afhøring af parten i sagen.

Hvordan var det at afhøre vidnet?

Det var vildt sjovt - men jeg anede ikke at det var så svært. Man skal tænke hurtigt for at finde ud af, hvilke spørgsmål man skal stille. Jeg fik virkelig en gnist i maven ved at skulle påtage mig den rolle.

Er du blevet mere afklaret om dine karriereønsker?

Ja, meget. Jeg her fuldstændig overbevist om, at jeg skal være procederende advokat. Det er ikke sidste gang, jeg har stået i en retssal.

Er det værd at bruge fire dage på Kammeradvokatens sommerskole?

Ja. Det synes jeg - og jeg havde gerne brugt en uge mere, hvis det skulle være.

Var der noget overraskende?

Det var hårdt, og vi arbejdede til sent om aftenen - men man følte ikke, at man arbejdede, men derimod at man lavede det, man havde allermest lyst til i verden.

Studerende, Arrangement