Studerende fra jura får for 4. gang en international pris

Aarhus BSS vandt for 4. gang en af de blot 10 special awards, da studerende fra Juridisk Institut deltog i The international Commercial Mediation Competition ved det Internationale Handelskammer (International chamber of Commerce) den 7.-13. februar i Paris.

22.02.2019 | Tine Bagger Christiansen

Her ses det vindende hold i Paris. Foto: Helene Maïo

Arrangementet blev afholdt for 14. gang og 63 hold fra universiteter over hele verden var repræsenteret, sammen med mange professionelle. Juridisk Institut fik i år “Special Award for Distinction in the Teamwork between Client and Counsel”.

Holdet bestod af de kandidatstuderende: Mads Merrild (Danmark), Eskil Korneliussen (Norge), Asfand-yar Thathal (Norge) og Huda Musa (England) samt som assisterende coach, advokatfuldmægtig ved HjulmandKaptain, Mie Chatrine Jensen, og coach samt ansvarlig for deltagelsen, adjungeret lektor Mikkel Gudsøe. Alle fire studerende havde forinden haft faget Legal Negotiation ved Mikkel Gudsøe i efteråret 2018.

Fra Fakultets ledelse er man meget imponerede over prisen:

Skulderklap fra ledelsen

”Det er imponerende, at studerende fra Juridisk Institut endnu engang har taget en pris med hjem fra ICC. Det siger dels noget om et højt fagligt niveau og nogle kompetencer til at forstå dynamikker i forhandlingssammenhænge på tværs af kulturforskelle hos de studerende, men også, at man på instituttet igen og igen får sat et godt team sammen omkring de studerende, som deltager i konkurrencer som ICC. Det gælder både i forhold til de – og i dette tilfælde dén – gennemgående underviser og vejledere tilknyttet instituttet og i forhold til de eksterne samarbejdspartnere, der også kaster kræfter i at klæde de studerende på. Det er godt arbejde – og det er godt samarbejde”, siger prodekan Per Andersen fra Aarhus BSS.

Høje forventninger indfries

Holdet fik prøvet deres kompetencer af til fulde, da de mødte hold fra USA, Rusland, Georgien og New Zealand.

"Jeg er utrolig stolt på holdets og på universitetets vegne over, at vi igen i år mod så stærke nationer og i så stor og anerkendt en konkurrence, tager en special award!" siger underviser Mikkel Gudsøe og uddyber:

"At se de studerende vokse og vise vores kompetencer frem gennem hele konkurrencen vidner om, at vi er ved at positionere os stærkt. Fra flere sider fik vi både direkte fra dommerne og indirekte at vide, at Aarhus Universitet var blevet et hold, man forventede sig meget af - det tager vi naturligvis som en kompliment og til efterretning!".

Det er som nævnt 4. gang, at Mikkel Gudsøes hold fra AU hjemtager en af de eftertragtede Special Awards. Over 4 runder deltog holdet fra Aarhus Universitet i mediationer/forhandlinger, hvor en studerende havde rollen som klient, en studerende havde rollen som advokat over for et tilsvarende hold på den anden side af bordet samt en professionel mediator for bordenden og endelig to dommere, der nøje vurderede alt, hvad der foregik i de 85 minutter en mediations-session varede.

Holdet fra Georgien gik i semifinalen og tog 3. pladsen, og det var holdet fra New Zealand, der vandt konkurrencen.

Tidligere er det blevet til 2 x Special Award for henholdsvis Acknowledgement of Cultural Differences og en Special Award for Best Interaction with the Mediator til Juridisk Institut.

Læs mere om konkurrencen

Mikkel Gudsøe