Vil du arbejde med internationale projekter og entrepriseret?

Viden om international entrepriseret og de såkaldte FIDIC-kontrakter bliver i stigende grad vigtig i takt med, at antallet af internationale projekter stiger og der opstår flere attraktive og højt betalte karrieremuligheder. Bliv ekspert på tre uger til sommer.

17.02.2014 | Andreas G. Jensby

International entrepriseret bliver mere og mere populært som følge af globaliseringen og i takt med, at der opstår flere og flere spændende karrieremuligheder inden for feltet.

Indenlandske byggeaftaler er ofte utilstrækkelige, når det kommer til store internationale byggeprojekter. Enten fordi den ene af parterne ikke er bekendt med indholdet af aftalerne, eller fordi aftalerne ikke understøttes af de banker, der finansierer projektet. Derfor griber flere firmaer og deres rådgivere til brugen af internationale standardformularer i forbindelse med internationale byggeaftaler, såsom FIDICs standardkontrakter (FIDIC Conditions of Contract).

Ifølge Dimitar Kondev, som er advokat og ph.d.-stipendiat ved Aarhus Universitet, er de fleste studerende og praktikere, som senere kommer til at arbejde inden for den internationale byggebranche, dog uvidende om FIDIC-kontrakter og hvor udbredte de er. Det har simpelthen ikke prioritet.

”Ud over at være særdeles vigtigt er international entrepriseret også et af de mest lukrative lovområder, og det bliver mere og mere populært som følge af det stigende antal internationale byggeprojekter. Som oftest opnår folk, der allerede arbejder i branchen, viden om FIDIC-kontrakter enten ved at bruge dem i praksis eller ved at deltage i to-dages kurser, som er meget dyre.”

Bilæggelse af tvister i forbindelse med byggeprojekter
I kraft af sine syv års erfaring har Dimitar Kondev en dyb forståelse af dette specialiserede lovområde og samspillet med handel og industri. På baggrund af dette har han sammensat et dybdegående tre-ugers kursus, der skal give deltagerne et stærkt juridisk grundlag og give dem kompetencerne til at gennemføre og formidle juridisk analyse omkring centrale emner inden for international entrepriseret.

Og fordi juridiske spørgsmål ofte ender i tvister, skal kursisterne også undervises i problemløsning og forbedre deres færdigheder på dette område.

Derfor udbyder Aarhus Universitet nu et tre-ugers Summer University-kursus på kandidatniveau i International Construction Law. Kurset er relevant for både studerende og praktikere, og det er det første akademiske kursus i Danmark inden for dette felt. Med dette kursus får deltagerne en konkurrencemæssig fordel i kraft af, at de bliver eksperter i anvendelsen af FIDIC-kontrakter, som hidtil ikke har fået tilstrækkelig opmærksomhed fra universiteterne og forskningsverdenen – selv på trods deres stigende relevans i vores globaliserede verden.

Om kurset International Construction Law

  • Dato: 2.-23. juli 2014 på Aarhus Universitets Summer University.
  • Ansøgningsfristen for tilmelding til kurset er d. 15. marts 2014.
  • Kurset er relevant for såvel studerende som praktikere inden for jura, handel, ingeniørvirksomhed, byggeledelse og/eller projektledelse.
  • Vil du læse mere om ansøgningsproceduren, boliger, placering og det sociale program, så besøg hjemmesiden: au.dk/summeruniversity
Uddannelse
312158 / i40