Meld dig ind i en fagforening og a-kasse

Som bachelor- eller kandidatstuderende kan det være en god ide at melde sig ind i en fagforening og en a-kasse. Her kan du læse mere om forskellene på en fagforening og en a-kasse. Du kan også få overblik over vores netværkspartnere. 

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse hjælper ledige (og studerende) i job. Det er din økonomiske forsikring, hvis du bliver ledig, og din hjælpende hånd i jobsøgningen. Med et gratis studiemedlemskab får du blandt andet workshops og CV-tjek. 

Som studerende er det gratis at være medlem af CA a-kasse og Akademikernes a-kasse. 

Godt at vide

  • Når du at være medlem i min. et år, kan du få dagpenge allerede dagen efter, du afslutter din uddannelse.
  • Har du mindre end 3 måneder tilbage af dit studie, så forhåndsindmeld dig allerede nu. Det betyder, at du vil blive registreret i a-kassens system, men først betaler kontingent, når du er færdig med studiet. Du er dertil berettiget til dagpenge en måned efter din sidste eksamen.
  • En nyuddannet får i gennemsnit 14.690 kr. i dagpenge om måneden (2015-tal).
  • Du skal være meldt ind i en a-kasse allersenest 14 dage efter din sidste eksamen/forsvar af hovedopgave for at være berettiget til dagpenge.

Hvad er en fagforening?

    En fagforening er en sammenslutning af personer inden for et bestemt fag eller fagområde. Fagforeningen har til formål at understøtte og arbejde for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder.

    1395709 / i40