Du er her: AU  Studerende  Studieportaler Studieportaler Health Medicin Undervisning og eksamen Undervisning skjulte sider Principperne for klinikfordeling på medicin

Principperne for klinikfordeling på medicin

Principperne

• Klinikfordelingen på medicinuddannelsen baserer sig på tilfældighed. Det betyder, at dine klinikforløb kan være på samme hospital eller være fordelt på forskellige hospitaler.
  • Som studerende kan du derfor opleve at have hele dit klinikforløb udenbys, men også det modsatte: at hele klinikken finder sted i Aarhus.
  • På Hjerte-Lunge-Kar semestret afhænger placeringen på rotationen af, hvilket valgfag du som studerende får. Fordelingen af kliniksted er dog fortsat tilfældig.
  • Ved hver klinikfordeling gives der omkring en uges bytteperiode, hvor I kan bytte klinikplads med hinanden (gælder ikke Tidlig klinik på 2. semester, BA). Der informeres pr. mail specifikt om tidsfrister m.m. i forbindelse med den enkelte klinikfordeling. Studienævnet bifalder ikke handel med klinikpladser.
  • Følgende hospitaler betragtes af studienævnet som ”pendlerafstand” til Aarhus:
    • Randers
    • Silkeborg
    • Horsens
    • Viborg
    • Aalborg
  • Der vil derfor kun være tale om udstationering i
    • Herning
    • Holstebro
    Udstationering indebærer overnatningsmulighed, hvilket du afklarer direkte med hospitalet. Du kan søge om fast tilknytning til Holstebro/Herning ved at skrive til den respektive holdsætter - se under "Kontakt".

Mulighed for dispensation

Du har som studerende mulighed for at søge om at blive fritaget fra lodtrækningen og fortrinsret til klinikplads i Aarhus eller i pendlerafstand, hvis du hører ind under de nævnte principper:

• Studerende i faste parforhold med egne, hjemmeboende børn under 4 år.
  • Enlige forsørgere med hjemmeboende børn, hvor du har barnet/samkvem i over halvdelen af tiden.
  • Studerende med sygdom der kræver, at de bliver i Aarhus, herunder ægtefæller/børn med alvorlig sygdom. Det skal dokumenteres ved attest fra læge, at behandlingen ikke kan gennemføres på de dage, alle tilbringer i Aarhus, eller på det hospital du tilknyttes.
  • Studerende under AU Elitesport
  • Kandidat-ph.d. studerende fra medicin (MD/PhD studerende) kan søge om en Aarhus plads én gang på kandidat-delen. Maks. 5 studerende pr semester kan tilbydes en plads. Yderligere information kan findes her: http://phd.au.dk/gradschools/health/phdstudies/clinical-training-for-integrated-phds/

Det er studienævnet, der vedtager retningslinjerne for klinikfordeling herunder også mulighederne for fritagelse fra lodtrækningen.

Dokumentation der skal medsendes

Du skal sende dokumentation med, når du søger om fritagelse fra lodtrækningen - læs mere her:

Princip

Sendes til:

Børn (under 4 år)

• Barnets sygesikringsbevis
  • Dit eget sygesikringsbevis

Hvis barnet ikke er født endnu, så skal følgende sendes i kopi:

• Vandrejournal
  • Faderens sygesikringsbevis
  • Moderens sygesikringsbevis

Børn hos enlige forsørgere

• Barnets sygesikringsbevis
  • Dit eget sygesikringsbevis
  • Erklæring om børnetilskud til enlige forsørgere fra Udbetaling Danmark (findes på borger.dk)

Sygdom med behandling i Aarhus

Kopi af:

• Behandlingsplan, hvor det fremgår, at behandlingen ikke kan ske andre steder samt omfang, varighed og frekvens af behandlingen.

Studienævnet via mit.au.dk

Studerende ved AU Elitesport

• Udtalelse fra ACTIVE institute
  • Detaljeret træningsplan for det specifikke semester (anbefales)

Frister

Fristerne for at søge om fritagelse fra lodtrækning er:

• For klinik i forårssemesteret: 15. september
  • For klinik i efterårssemesteret: 15. marts

Husk, at du skal søge til:

• HVERT semester, du ønsker fritagelse om lodtrækning
  • det næste semester, du skal på og ikke til det semester, du går på nu.

Sagsbehandlingstiden varer ofte 4-6 uger, og det er kun de sager, der er afgjort 5. november og 5. maj, der, hvis berettiget, kan fritages fra lodtrækningen.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til klinikfordelingen, så skriv gerne til HE Studier på: health.studadm@au.dk.

Husk, når det drejer sig om sygdom, der kræver, at du bliver i Aarhus, skal du søge Studienævnet om dispensation via mit.au.dk

Søger du derimod med baggrund i børn under 4 år, AU Elitesport eller er enlig forsørger, skal du blot sende en
email med dokumentation til holdsætteren.

I skemaet nedenfor kan du se, hvem der er holdsætter på det enkelte semester, og det er dem, du skal sende dispensationsansøgninger til jf. ovenstående skema.

Semester

Holdsætter