Kristina vinder ForskerFight

Ph.d.-studerende i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen vandt i weekenden prisen som den bedste formidler under årets ForskerFight på Aarhus Universitet.

27.09.2016 | Ingrid Marie Fossum

Kristina Bakkær Simonsen på scenen under ForskerFight.

Kristina Bakkær Simonsen vandt prisen på 10.000 kroner.

Under lørdagens ForskerFight skulle otte ph.d.-studerende fra AU forklare deres forskning og hvorfor den er vigtig. Kristina Bakkær Simonsen forsker i integration af indvandrere, og på bare fire minutter skulle hun præsentere sit emne Født og opvokset i Danmark, men stadig ikke 'rigtig' dansk?

”Det har været en meget udfordrende og lærerig øvelse at skulle formidle sin forskning på bare 4 minutter til et ikke-akademisk publikum. Det er en balance mellem at skære helt ind til benet og samtidig fortælle en historie med nuancer og kompleksitet,” fortæller prisvinderen.

Både dommere og publikum stemte på Kristina Bakkær Simonsen som vinder af den ærefulde ForskerFight-titel, hvor der fulgte en pris med på 10.000 kr.

”Jeg har været super glad for at være med, og det var sådan en fin aften, hvor jeg også blev klogere og inspireret af at se, hvordan de andre ph.d.-studerende formidlede deres forskning,” siger Kristina Bakkær Simonsen.

Dommere
Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør ved Danmarks Radio
Berit Eika, prorektor for Aarhus Universitet
Pernille Bandholm Jacobsen, konsulent, Klods-Hans for viderekomne