Political Science Case Challenge bryder med fordommene

Ny case competition for samfundsvidenskabelige studerende fokuserer på udvikling og læring frem for konkurrence. Du kan dog stadig vinde 10.000 kr.

12.03.2018 | Ingrid Marie Fossum

Teamet bag Political Science Case Challenge samlet ved Dome of Visions. Rasmus Tind Kristensen, Tobias Højfeldt Johansen, Kristian Bjørnskov Thormann, Jens Ole Haahr Vibild, Erik Heerdegen Parsbo Bentsen og Nanna Vestergaard Ahrensberg. Foto: PSCC

Dem, der har en konsulent i maven, kan glæde sig til den nye Political Science Case Challenge (PSCC). Forud for selve konkurrencen er der nemlig lagt op til en række workshops om blandt andet case-arbejde og præsentationsteknik. Her får man et indblik i en konsulents arbejdsmetoder og fornøjelsen af at sparre med konsulenter fra konsulenthuset Qvartz og ansatte i Finansministeriet.

De studerende bag Political Science Case Challenge lover, at konsulenterne tager sig god tid til at rådgive hver enkelt studerende.

”Vi vil gerne skabe en uformel tone mellem konsulenter, embedsmænd og studerende,” siger Tobias Johansen, som er en af de seks studerende, bag PSCC.

Med økonomisk støtte fra Institut for Statskundskab, DJØF og konsulenthuset Qvartz og konsulentbistand fra Qvartz samt Finansministeriet vil de invitere til en case competition ud over det sædvanlige.

Bryde med fordommene

”Vi vil gerne bryde med nogle af de fordomme, der er om case competitions, fx at det er et stift business setup. Det kræver ingen forudsætninger eller tidligere erfaringer med case-arbejde for at deltage, da PSCC i høj grad sætter fokus på læring i anderledes, men uformelle omgivelser,” siger Nanna Ahrensberg, som ligesom Tobias er statskundskabsstuderende på 6. semester og en af ildsjælene bag PSCC.

De seks studerende bag PSCC har længe savnet en case competition, der er direkte målrettet mod samfundsvidenskabelige studerendes kompetencer og interesser.

”Som samfundsvidenskabelige studerende kan vi bidrage med løsninger, der er politisk holdbare. Desuden har vi stærke analytiske og metodiske færdigheder med fra studiet, som vi kan bringe i spil. Det kan være, at vi ser behov for ændringer i det organisatoriske set-up for at skabe en mere effektiv løsning,” siger Nanna Ahrensberg.

Løs en samfundsudfordring

Når de studerende samles til PSCC d. 19.-20. april, skal de samarbejde i grupper på 3-4 personer om den bedst mulige løsning på en problemstilling, som Finansministeriet har formuleret med afsæt i virkelige udfordringer. Den præcise case-formulering får de først at se på selve dagen. Uanset hvad den byder på, er de studerende forhåbentlig godt klædt på til at løse den, efter at have arbejdet med case-arbejde i workshoppene dagen inden.

Institutleder Peter Munk Christiansen er glad for den nye case competition og samarbejdet med konsulenthuset og ministeriet.

”Det er meget positivt, at der kommer noget praktisk ind over studiet. Her får de studerende mulighed for at afprøve teorien i praksis. De får også kontakter i erhvervslivet, som de kan bringe med sig i deres videre jobsøgning,” siger Peter Munk Christiansen.

Institutlederen er med som dommer i finalen sammen med kontorchef i Finansministeriet, Thomas Tranekær, og en af partnerne i Qvartz.

Ekstra lækkert med Hawaii-middag og dj
Det er gratis at deltage i PSCC, og al forplejning følger med. Der vil bl.a. være mad fra Mahalo Poké, en nyåbnet hawaiiansk restaurant i Mejlgade, og fra den mellemøstligt inspirerede restaurant Faour, som stod bag det prisvindende koncept Smag á la Gellerup.

”Vi vil gerne gøre det for godt til, at du kan sige nej”, fortæller Tobias Johansen.

Selve finalen afholdes i Dome of Visions på havnen med dj, drinks og stand-up-komiker. Her er alle studerende inviteret til at høre tre udvalgte præsentationer, der er gået videre fra de indledende runder, fejre vinderholdet samt at deltage i den efterfølgende fest med resten af deres medstuderende.

Fakta:

• Political Science Case Challenge (PSCC) er en årligt tilbagevendende event, som i år foregår d. 19.-20. april på Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, Aarhus Universitet.
  • Deadline for at indsende cv og motivation er d. 23. marts. Du kan både ansøge individuelt eller i grupper af 3-4 mand. Qvartz vil på baggrund heraf kvalificere hvilke deltagere, der skal have en plads.
  • PSCC er sponsoreret af konsulenthuset Qvartz, Institut for Statskundskab og DJØF.
  • Præmien er en check på 10.000 kr. Den overrækkes til vinderholdet på finaleaftenen i Dome of Visions.
  • Teamet bag PSCC består af 6. semester-studerende i statskundskab: Rasmus Tind Kristensen, Tobias Højfeldt Johansen, Kristian Bjørnskov Thormann, Jens Ole Haahr Vibild, Erik Heerdegen Parsbo Bentsen, Nanna Vestergaard Ahrensberg
  • Læs mere og tilmeld dig på www.facebook.com/politicalsciencecasechallenge/ eller på www.pscc.dk/ansog/

Opslag