Andreas og Helene hyldet til Juledag

Fredag den 4. december var det tid til et af årets sociale højdepunkter på instituttet, hvor Jul på IFSK arrangerede den store juledag. Dagen bød på kåring af årets underviser og forsker, årets juletale samt festlige barer og legendarisk revy.

05.12.2015 | Ingrid Marie Fossum

Studerende, undervisere og forskere var samlet til Juledag.

Jakob Tolstrup

Studerende, undervisere og forskere var samlet i Samfundsfaglig Kantine for at hylle årets underviser ”ham med den mest rock-’n’-roll-frisure på IFSK”, Andreas Brøgger Albertsen, og årets forsker Helene Helboe Pedersen efterfulgt af juletalen fremført af Jakob Tolstrup.

Se video fra prismodtagelsen her

Årets underviser: Andreas Brøgger Albertsen

Andreas Brøgger Albertsen var beæret og stolt over, at de studerende havde stemt på ham som årets underviser:

”Tusind, tusind tak. Der er ikke noget, der kan gøre en mere stolt end anerkendelse fra de mennesker, som man allerhelst vil have anerkendelse fra – nemlig dem, man underviser.”

Det blev indledningen på en længere takketale til kollegaer, afdelingen for politisk teori og instituttet:

”Tak til Kasper [Lippert Rasmussen] for, at jeg igen i år fik være troldmandens lærling hos ham. Det har været sjovt og fornøjeligt, og vi har mange rigtig gode faglige diskussioner, som jeg sætter enormt meget pris på. Tak til afdelingen for politisk teori for altid at skabe et miljø af faglig sparring, hvor man kan tale åbent om de ting, som går godt, og også om de ting, som ikke går godt. Tak til Institut for Statskundskab for at være sådant et sted, hvor man værdsætter yngre undervisere, hvor man betragter dem som en beskyttet ressource og ikke som billig arbejdskraft, der kan sættes til hvad som helst. Mit møde med folk, der arbejder andre steder og i udlandet, har lært mig også at sætte pris på det.”

Dernæst blev de studerende takket:

”Sidst selvfølgelig tak til de studerende. Tak, fordi I har taget jer tid til og velvilligt kastet jer ud i både vellykkede og mindre vellykkede pædagogiske eksperimenter i dette halvår. Tak til de studerende, jeg har haft tidligere, som har fået de rå og uprøvede versioner af dem også. I skal vide, at jeg også lærer hver gang, så det sætter jeg også pris på. Rigtigt mange tak! Jeg er meget beæret og stolt.”

Publikum grinede og klappede, da han afsluttede takketalen:

”På vej herop kom jeg til at tænke, at det her minder lidt om en forelæsning. Der er færre slides, og jeg er ikke forberedt, men rigtig mange af dem, der sidder i rummet, de tænker mest på, hvad de skal bagefter.”

Årets forsker: Helene Helboe Pedersen

Forskerkollegaerne på instituttet valgt Helene Helboe Pedersen som årets forsker. Hendes forskningsområder blev præsenteret som ”interessegrupper, parlamentaristiske kommiteer og implementeringen af sammekønsægteskaber i den evangelisk-lutherske kirke i Danmark,” hvilket publikum grinede af, inden hun kom på scenen og modtog en gave med vin og publikums hyldest.

”Tusind, tusind tak! Det havde jeg sandelig ikke regnet med. Det er en meget stor ære. Men jeg må sige, at jeg modtager prisen en anelse forlegen, fordi der overhovedet ikke er noget af det, jeg har lavet, som jeg har lavet helt alene. Så der er mange andre, der burde stå heroppe sammen med mig.”

Helene havde også en række, hun gerne ville takke:

”Først og fremmest skal jeg sige tak til Anne [Binderkrantz], som jeg har haft et fantastisk samarbejde med, og som har drevet mig ind i en ny forskningsretning, hvor der er sket rigtigt, rigtig meget. Og så skal jeg sige tak til min afdeling, som på meget insisterende vis har revet mit arbejde fra hinanden, til det så helt forfærdelig ud, og så overladt det til mig selv at prøve at samle det igen. Det bliver man faktisk dygtigere af. Og så skal jeg selvfølgelig sige tak til mit institut, som har bakket op – fuldstændig som Andreas siger – om unge forskere og ladet os lave de mest spændende ting og aldrig har sat begrænsninger, når vi har haft nogle skøre ideer.”

”Jeg glæder mig til at dele min forskning endnu mere med alle jer, når jeg skal undervise og forhåbentlig konkurrere om en endnu vigtigere pris. Så tak skal I have og rigtig god julefest!” afsluttede hun.

Juletale om Fladimir Prutin

Efter kåringerne underholdt årets juletaler, Jakob Tolstrup, med sit ”Juleeventyr med klare referencer til pensum”. Han høstede store klapsalver og latterbrøl for sit eventyr med to nisser i hovedrollerne: Fladimir Prutin – eller bare Prut-in – og Nok-i-mig-selv-og-min-slags, som foretog et kup imod selveste julemanden, hvorefter de indrettede et voldsomt undertrykkende militært-monarkisk-personalistisk diktatur. Det skete med stor inspiration fra den fantastiske og meget samfundsrelevante grundbog i sammenlignende statskundskab, mens der ikke var meget praktisk hjælp at hente i de tilsvarende grundbøger i forvaltning, politisk teori og sociologi med undertitler som normativ teori om normativ teori og sludder-sladder.

Efter kåringer og tale åbnede en række festlige barer på instituttet, bl.a. Tolstropia Bar til ære for juletaler Jakob Tolstrup, en Inger Støjbar, Global Warming Bar og Skandalebar. Studenterforeningen Jul på IFSK havde lagt grundlaget for en vellykket Juledag, som traditionen tro også bød på revy og afsluttende festligheder i kantinen.

Studerende