BSS-studerende videre i Grundfos Global Challenge

Efter et døgns intensiv case-konkurrence om at finde de bedste løsninger til, hvordan man løser fremtidens problemer med vandmangel, er tre studerende fra Institut for Økonomi nu klar til at dyste mod hold fra Kina og USA i finalen i Grundfos Global Challenge.

22.11.2012 | Andreas G. Jensby

Tre BSS-studerende fra Institut for Økonomi har vundet den danske udgave af Grundfos Challenge 2012/13 og er nu videre til finalen. Foto: Colourbox.

De tre BSS-studerende Morten Bæk Jørgensen (cand.oecon.), Tobias Anderson Lauritzen og Søren Søndergaard (begge cand.merc. i Finance & International Business) fra Institut for Økonomi har vundet den danske udgave af Grundfos Challenge 2012/13 og er nu videre til finalen, hvor de skal møde hold af studerende fra Kina og USA. Finalen finder sted i marts 2013 hos Grundfos i Bjerringbro.

Grundfos Challenge er en årlig konkurrence for business og ingeniørstuderende fra hele Danmark, hvor de på blot et enkelt døgn skal udarbejde en løsningsmodel for et virkeligt problem og præsentere den for et panel af ledende Grundfos-medarbejdere samt ledere fra andre virksomheder.

Verden mangler vand
Problemstillingen for dette års case-konkurrence omhandlede verdens knappe drikkevandsressourcer. Allerede i 2030 vurderes det, at mange mennesker i Europa vil opleve problemer med at skaffe drikkevand, og denne ret store udfordring skulle de tre BSS-studerende altså løse:

- Vi udarbejdede en finansieringsmodel for hvordan kunder, som ellers ikke har råd til at købe Grundfos’ produkter, alligevel kan få råd til at købe dem, uden at det påfører Grundfos nogen ekstra risiko eller forringer deres likviditet, fortæller Tobias Anderson Lauritzen.

Sammen med de to andre studerende har han underskrevet en fortrolighedskontrakt med Grundfos, og han kan derfor ikke komme nærmere ind på deres konkrete løsning.

Halvanden times søvn
Dette års konkurrence fandt sted fra torsdag den 15. til fredag den 16. november, hvor de deltagende hold fra hele Danmark skulle præsentere deres løsninger. Ingeniører-holdene dystede indbyrdes og det samme gjorde business-holdene. Og det var en intensiv og god oplevelse, fortæller Tobias Anderson Lauritzen:

- Det var super sjovt. Hvert hold havde sit eget telt i et stort mødelokale med skiftevis ingeniører og business-studerende i hvert telt, så vi ikke kunne høre hinanden, og så var det ellers bare at knokle løs. Vi fik halvanden times søvn om natten, men det var lige nok til, at hovedet var nogenlunde friskt til at præsentere løsningen, fortæller han.

Dommerpanelet uddelte efterfølgende stor ros til de tre studerende for både deres løsningsforslag og for deres flotte præsentation, som alt sammen blev kreeret på 24 timer. Udover holdet fra BSS går også et hold fra CBS videre til The final of the Global Grundfos Challenge i marts 2013.

Fakta
Grundfos Challenge begyndte i 2006 for at styrke samarbejdet mellem Danmarks uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv. Selve konkurrencen finder sted på Poul Due Jensen Akademiet i Bjerringbro, som er Grundfos’ udviklingsakademi til at udvikle og sprede innovative løsninger til resten af Grundfos-organisationen.

Tobias Anderson Lauritzen
Studerende på cand.merc. i Finance & International Business