Det fede studiejob – bliv frivillig i Lektier Online

Fra et callcenter på Statsbiblioteket giver 70 studerende gratis lektiehjælp til unge i 7. – 10. klasse. Fire gange om ugen kommunikerer lektiehjælperne med eleverne på lektier-online.dk. Her kan de både tale, skrive og tegne sammen om lektierne.

10.03.2011 | Camilla Kirkegaard

Mikkel Lektiehjælper

Hvorfor være frivillig lektiehjælper?

Der er flere forskellige grunde til, at studerende vælger at blive frivillige i Lektier Online. For det første giver det god erfaring til cv’et. Som lektiehjælper får man undervisningserfaring, interkulturel forståelse, forbedrede IT- og kommunikative kompetencer og erfaring med anerkendende pædagogik. Der udover hjælper man unge, som har svært ved at få hjælp til lektierne andetsteds fra.

Du kan se en videoreportage fra callcenteret her, hvor en lektiehjælper viser og fortæller, hvordan det er at arbejde frivilligt i Lektier Online: http://mags.datagraf.dk/dm/7/7/

Brug for flere lektiehjælpere

Lektier Online har vokseværk. Hver uge bruger flere og flere elever lektier-online.dk. Derfor er der løbende brug for flere lektiehjælpere. Hvis det er noget for dig, så læs mere her:

• Du giver lektiehjælp i dansk, matematik eller engelsk i 7. – 10. klasse fra et call-center på Statsbiblioteket. Tjek sitet på www.lektier-online.dk.
  • Du giver lektiehjælp 2-3 gange om måneden. Vi har åbent hver søndag, mandag, onsdag og torsdag fra kl. 17 – 20.
  • Du får kurser i brugen af it-systemet og i at yde god lektiehjælp og udveksler løbende erfaringer med andre lektiehjælpere.
  • Du forbedrer dine jobmuligheder, fordi du får erfaring med at undervise og facilitere læringsprocesser.
  • Du får gode oplevelser, sjovt samvær med andre lektiehjælpere, og tager socialt ansvar for at styrke unges uddannelsesmuligheder.

Er det noget for dig?

Kom til informations-møde tirsdag d. 15. marts kl. 16.00 Statsbiblioteket. Vi mødes ved informationen.

Eller kontakt Marie Karkov på tlf. 25 66 23 69 og lektieronline@statsbiblioteket.dk - også hvis du bare er interesseret i at høre nærmere.

Du kan også læse mere på: www.statsbiblioteket.dk/lektier-online.

Studerende
Tags: studiejob, lektier online