Velbesøgte uddannelsesdage

10.03.2005

Torsdag og fredag i sidste uge strømmede flere hundrede potentielle studerende til Handelshøjskolen i forbindelse med uddannelsesdagene U-days

For nogle var det en succes, for andre noget mindre. U-days, der løb af stablen fra torsdag til lørdag i sidste uge, har givet blandede resultater på de 24 deltagende uddannelsesinstitutioner og i Studenterhus Århus. Fra Handelshøjskolens side lyder meldingen dog på succes, selvom vi ifølge Handelshøjskolens koordinator af U-days Lonni Klitgaard egentlig godt kan klare os selv.

Lidt mere bevågenhed

- Det har været meget blandet, hvad de enkelte uddannelsesinstitutioner har fået ud af U-days, men hos os har det været nogle rigtig gode dage med omkring 400 besøgende hver dag, fortæller Lonni Klitgaard. Samarbejdet med U-days har givet os lidt mere bevågenhed med bl.a. flere besøgende til sprog- og kommunikationsstudierne, men ikke ret meget mere end tidligere - vores åbent-hus-arrangementer har altid været godt besøgt.

Et plus for de studerende

Hvor U-days ikke har været banebrydende for uddannelsesinstitutionerne, har det fælles initiativ været et stort plus for de kommende studerende.

- U-days har givet de studerende mulighed for at få tre koncentrerede dage med fokus på deres fremtid med gode muligheder for at kombinere deres besøg på de forskellige institutioner og uddannelser, fortæller Lonni Klitgaard. Tidligere har vores åbent-hus-arrangement været delt op over to dage – én til de sproglige studier og én til økonomi. I år har det været muligt at få indblik i begge fagområder på begge dage. Det var naturligvis en stor fordel for de studerende, der var interesseret i begge dele, at de kunne klare det hele på samme dag.

Der tegner sig et positivt billede

At de studerende har været glade for konceptet og arrangementet på Handelshøjskolen kan allerede ses på mange af de evalueringsskemaer, der er blevet udfyldt i forbindelse med U-days.

- Vi har ikke haft tid til at gennemgå alle evalueringsskemaerne endnu, men jeg har skimmet en del af dem og kan allerede nu se, at der tegner sig et meget positivt billede af U-days på Handelshøjskolen, siger Lonni Klitgaard.

MGE