Du er her: AU  Studerende  SU Søg SU til din kandidatuddannelse - Sommer

Sådan søger du SU til din kandidatuddannelse - Sommer

Bacheloruddannelsen og kandidatuddannelsen er to separate uddannelser, og du skal derfor ansøge om SU til din kandidatuddannelse.

SU i sommerferien

Afslutter du din bacheloruddannelse i juni måned (2. juni-1. juli) og fortsætter på kandidatuddannelsen fra september, er du berettiget til SU i sommerperioden juli og august.

Hvis du ikke søger om SU for de to sommerferiemåneder, men først fra september, bliver juli og august måned betragtet som fravalg. Det betyder, at du har det mellemste fribeløb i disse to måneder.

Bemærk at såfremt der er mere end to hele kalendermåneder mellem afslutningen af bacheloruddannelsen og indskrivningen på kandidatuddannelsen, er du ikke berettiget til at modtage SU i sommerferien.

Hvis du f.eks. afslutter bacheloruddannelsen i maj måned og bliver indskrevet på kandidatuddannelsen fra september måned, er du således ikke berettiget til at få SU i sommerferien, men først fra september måned.

Hvornår søger du?

Du kan tidligst ansøge om SU for juli den 1. juni. Hvis du søger SU til din kandidatuddannelse mellem den 1. juni og den 15. juni, vil du som udgangspunkt kunne forvente en udbetaling den sidste bankdag i juni. Hvis du søger efter den 15. juni, vil din SU-udbetaling blive forsinket med 2-3 uger. Du kan selv holde øje med dine udbetalinger på minSU under ’Se din SU’ à ’Udbetalinger’.

Sidste frist for at søge SU for juli måned, er den 31. juli.

Hvordan søger du?

Du kan tidligst ansøge om SU én måned før, du ønsker SU til kandidatuddannelsen. 

Eksempel

Du afslutter din bacheloruddannelse i juni og skal ansøge om SU til kandidatuddannelsen fra juli måned.

Du kan tidligst ansøge den 1. juni!

  • ansøg på minSU
  • vælg Anden videregående uddannelse
  • vælg Aarhus Universitet under Uddannelsessted
  • angiv SU udbetalt fra måned og år (f.eks. juli 2017)

Afslutter du ved reeksamen?

Afslutter du din bacheloruddannelse i forbindelse med reeksamen i august skal du stadig søge SU som i eksemplet ovenfor.

Bemærk
Du skal udelukkende søge om forlængelse, hvis du afslutter din bacheloruddannelse senere end ved reeksamen i august. Ønsker du at modtage SU til din kandidat, skal du søge om SU på ny, som nævnt i eksemplet ovenfor.

Er du i tvivl, eller har du ved en fejl søgt om forlængelse af din bacheloruddannelse i stedet for at søge ny SU til din kandidat, skal du kontakte SU-kontoret.

Bachelor fra anden uddannelsesinstitution

Afslutter du din bacheloruddannelse ved en anden uddannelsesinstitution, skal du ansøge om SU til kandidatuddannelsen fra juli måned. Du skal søge som beskrevet i eksemplet ovenfor. Tildelingen af SU forudsætter, at du bliver optaget og indskrevet på uddannelsen. Dette kan medføre, at din SU-udbetaling risikerer at blive forsinket.

425097 / i40