| English

ASB støtter miljøvenligt byttemarked

29.09.2010 | Helena Joy ApelSøndag den 10. oktober har ASB's medarbejdere, studerende og resten af den århusianske befolkning mulighed for at deltage i et miljøvenligt byttemarked.

Her kan man komme forbi Mejlgade og nyde et gratis måltid mad, bytte alt fra tøj til brugsgenstande, få lavet små cykelreparationer helt omkostningsfrit og meget andet. Anledningen er 'Store Byttemarked', som er arrangeret af Kaospiloterne og støttet af ASB.

Opgør med brug-og-smid-væk-kultur
Intentionerne bag byttemarkedet er at sætte fokus på de enorme mængder brugbart affald, der smides ud og give folk mulighed for aktivt at bakke op om bæredygtighed både i økonomisk, social og miljømæssig forstand.

Det bæredygtige byttemarked lægger sig op ad ASB's strategiske tema "Bæredygtig vækst via Innovation", og ASB har derfor valgt at støtte projektet.

- "Bæredygtig vækst via Innovation" er ikke kun noget vi vil udbrede inden for vores egne mure eller i forhold til erhvervslivet. Vi ønsker også at bakke op om alternative tiltag her i byen, i så vid udstrækning, vi kan. Bæredygtighed kan jo kun realiseres, hvis alle dele af samfundet er med, forklarer leder af det strategiske tema "Bæredygtig vækst via Innovation", Pernille Kallehave.

ASB spreder budskabet
Esben Strandgaard Hansen, som er praktikant i Udviklings- og kommunikationsafdelingen på ASB, har stået for samarbejdet mellem ASB og Kaospiloterne i forbindelse med 'Store Byttemarked'.

- Kaospiloterne har stablet et projekt på benene, som er bemærkelsesværdigt idet, der ikke er brugt en eneste krone på det, og at gæsterne heller ikke kommer til at tage penge op af lommen. 'Store Byttemarked' fortjener en masse opmærksomhed, og derfor har ASB valgt at gå ind som partner ved at hjælpe med at sprede budskabet til vores netværk af studerende og medarbejdere. Vi har jo mulighed for at nå ud til rigtig mange, som vil kunne få meget ud af Store Byttemarked. Som en sidegevinst skaber samarbejdet nogle værdifulde relationer til andre ildsjæle inden for bæredygtighed, og det kan skabe kimen til spændende fremtidige samarbejdsprojekter, forklarer Esben Strandgaard Hansen.

Datoen for arrangementet er ikke tilfældig. Den 10.10.10 er nemlig dagen for det verdensomspændende "Global Work Party", hvor der verden over arrangeres bæredygtige events. Det er organisationen 350, som står bag. Navnet '350' refererer til, at vi ikke bør overskride 350 partikler i atmosfæren. Et tal, som desværre på nuværende tidspunkt allerede er langt overskredet.

Alle er velkomne til byttemarkedet, også selvom man ikke har noget at bytte med.

Store Byttemarked finder sted søndag d. 10. oktober 2010 kl. 10.10 - 18.00 hos Kaospiloterne i Mejlgade 35.

>> Læs mere om Store Byttemarked på eventens egen hjemmeside


Yderligere informationer:Esben Strandgaard Hansen
Praktikant/Sustainable Innovator
Udviklings- og kommunikationsafdelingen
Tlf.: 61 28 34 67
E-mail: esbensh@asb.dk

/Helena Joy Apel

Studerende