| English

Bæredygtig biograf på ASB

09.09.2010 | liesNu er der mulighed for at gå i biografen på ASB og se film om bæredygtighed. '
The (Un?)Sustainable Cinema' er udviklet til at være et supplement til undervisningen i de bæredygtige fag, men alle interesserede er velkomne.

Den 30. september er der premiere på den nye bæredygtige biograf på ASB, der vil vise film, som alle tematiserer emnet bæredygtighed.

Initiativet til 'The (Un?)Sustainable Cinema' er taget af post.doc. Jessica Aschemann-Witzel fra Institut for Marketing og Statistik, og konceptet er blevet videreudviklet i samarbejde Udviklings- og kommunikationsafdelingen i tråd med ASB's strategiske tema "Bæredygtig vækst via innovation".

- Målgruppen for biografen er hovedsagelig studerende på de bæredygtige fag og uddannelser, som et ekstra tilbud til deres undervisning. Men undervisere, medarbejdere og andre studerende er meget velkomne, siger Jessica Aschemann-Witzel.

Audiovisuel formidling
Når man taler om en bæredygtig biograf, tænker man måske på en biograf med genbrugsmøbler, der serverer økologiske snacks og sparer på energien. Måden denne nye biograf er bæredygtig på, er filmenes fokus.

- Ideen bag en bæredygtig biograf opstod på baggrund af en række film og dokumentarprogrammer, som sagtens kunne være et rigtig godt supplement til undervisningen. Nogle dokumentarfilm kan nemlig præsentere en meget bedre konklusion, end det er muligt at give i den almindelige undervisning, mens andre lægger op til kontroversiel diskussion, mener Jessica Aschemann-Witzel.

- Filmene viser på mange måder flere detaljer, end man kan få med i undervisningen. De kan inspirere de studerende til at tænke videre over eller diskutere de problematikker, som undervisningen fremstiller, fortsætter hun.

Film om globale udfordringer
- Filmene kan bidrage til de studerendes læreproces på en anderledes måde og skabe klarhed over og fokus på de globale udfordringer, som undervisningen også vil fremstille. Og endelig kan de sætte rammen omkring en afslappende og social aften, slutter Jessica Aschemann-Witzel.

Programmet, der foreløbig består af fem film, vil muligvis blive forlænget og sammenkædet med andre aktiviteter, som fx gæste-forelæsninger.

Om biografen:

Filmene vises hver torsdag fra 18.00 – 21.00.

Sted: I lokale E 2 eller M 1 på ASB


29. September: The 11th Hour at 19.00 - 21.00 in M1. Introduceret af underviser Jessica Aschemann-Witzel

14. October: Waste=Food at 18.00 - 20.00 in E2. Introduceret af underviser Marcel Turkensteen

28. Oktober: Who Stole The Electric Car at 18.00 - 21.00 in E2. Introduceret af underviser Morten Rask

18. November: The End Of The Line at 18.00 - 21.00 in M1. Introduceret af underviser Sarah Polborn

9. December: The Age Of Stupid at 18.00 - 21.00 in E2. 
Introduceret af underviser John Thøgersen 


>> Læs mere om 'The (Un?)Sustainable Cinema'


Kontakt:Jessica Aschemann-Witzel
Post-doctoral researcher
Department of Marketing and Statistics, MAPP
Tlf.: 86 486
E-mail: jeaw@asb.dk
Web: http://www.asb.dk/staff/jeaw

/Marianne Gammelgaard

Studerende