| English

Bliv mentor – og gør en forskel for dig selv og andre!

26.05.2009 | nifa

ASB Mentor er en unik mulighed for at udvikle dig personligt og få sparring og konkrete karriereråd direkte fra erhvervslivet. Projektet matcher studerende fra ASB med flygtninge/indvandrere og alumner fra erhvervslivet i et gensidigt mentorskab.

Du har sikkert prøvet det: At møde et andet menneske, der har stor betydning for dig og dine valg i livet. Det kan være en tidligere skolelærer, en medstuderende eller en fodboldtræner. En sådan person kaldes en mentor, altså en person, der lader sin erfaring og viden gå videre til en anden. Netop det er kernen i ASB Mentor, der for tredje år i træk sammensætter en studerende med en flygtning/indvandrer og en person fra erhvervslivet.

Det er ASB Karrierecenter, der står bag projektet. Her håber de, at projektet vil uddanne de studerende til socialt ansvarlige medarbejdere og ledere med integration og multikulturel forståelse for øje.

- De studerende får mulighed for at gøre en mærkbar forskel for et andet menneske samtidig med, at de selv får sparring med en direkte kontakt ude i erhvervslivet. Det er en helt unik relation, som alle parter får meget ud af, forklarer Susanne Hejlsvig fra ASB Karrierecenter.

Værdifuld sparring med mentor
Mathilde Schjerning er en af de i alt 20 studerende, der deltog i projektet sidste år. For hende betød mentorskabet, at hun fik et tiltrængt skub i den rigtige retning og nu er mere sikker på sig selv.

- Jeg udviklede mig meget, særligt personligt, i løbet af min mentorperiode. Takket være en god sparring med min mentor er jeg blevet mere sikker på mig selv og mine kvalifikationer og ved nu i langt højere grad, hvad jeg vil arbejde med som færdiguddannet, fortæller Mathilde Schjerning, der studerer på sidste år af sin kandidat i Virksomhedskommunikation.

Udover at have en mentor i erhvervslivet, fungerede Mathilde selv som mentor for en ung kvinde fra Afghanistan, og det match medførte mange spændende og nye udfordringer med sig.

- Det var rigtig spændende at komme tæt på et andet menneske, som jeg ellers ikke ville være kommet i kontakt med, fordi vi lever to helt forskellige liv, forklarer Mathilde, der hovedsageligt hjalp sin mentee med konkrete problemer som jobansøgninger og diverse blanketter.

Mentorforløbet varer cirka et år og inkluderer et introkursus, møder med mentor og mentee samt enkelte netværksarrangementer på tværs.

Du kan læse mere om ASB Mentor og tilmelde dig allerede nu på www.asb.dk/calendar.aspx

Fristen for forhåndstilmelding er d. 3. juni 2009. Kursusstart er i uge 40.

Yderligere oplysninger:
Susanne Hejlsvig