| English

Møde om integrationspolitik og det danske arbejdsmarked

07.09.2006

Tirsdag d. 19. september kl. 16.00 holder dialogforummet "Den Brogede Verden" møde på Handelshøjskolen i Århus. Temaet er integrationspolitik og det danske arbejdsmarked.

Indlæggene på mødet kommer fra bestyrelsesformand og tidligere direktør på Grundfos, Niels Due Jensen, samt forhenværende SiD formand og tidligere medlem af Folketinget, Hardy Hansen. Niels Due Jensen og Hardy Hansen repræsenterer hver sin side af arbejdsmarkedet, men de har interessen for integration og en god tone i udlændingedebatten til fælles. Begge har de blandet sig i den offentlige debat på udlændingeområdet med kritiske kommentarer til den hårde tone og den linje, Regeringen kører.

Initiativet til mødet kommer fra "Den Brogede Verden", et dialogforum, som blev stiftet i november sidste år af studerende og medarbejdere fra Handelshøjskolen i Århus. Formålet med forummet er, at mennesker med forskellig kulturel baggrund kan mødes og diskutere forskellige emner af både faglig og privat karakter, eksempelvis kulturrelaterede eksamensopgaver eller bøger. Samtidig giver forummet mulighed for, at medlemmerne kan stille såkaldt "dumme" spørgsmål om hinandens kulturer og på den måde udveksle viden og holdninger. Fælles for medlemmerne er en flerkulturel baggrund eller interessen for mødet mellem forskellige kulturer.

- Man løber ind i mødet med andre kulturer i sin hverdag, blandt andet som vejleder for studerende med en anden kulturel baggrund. Det oplever jeg som en spændende udfordring og en stor glæde, og det har vakt min interesse og været med til at afføde ideen om at stifte et dialogforum, fortæller lektor Palle Bruus, Institut for Ledelse på Handelshøjskolen i Århus. Han er sammen med Amila Jasarevic, studerende på Institut for Sprog og Erhvervskommunikation, tovholder for projektet.

"Den Brogede Verden" har for øjeblikket ca. 20 medlemmer, der, som navnet antyder, er en broget flok med forskellige nationaliteter, aldre, køn, ansættelsesforhold og studieretninger – herunder også studerende fra Aarhus Universitet. Handelshøjskolen har mange forskellige nationaliteter både blandt studerende og ansatte, og dette initiativ skal medvirke til at styrke relationerne på tværs af de mange kulturer.

Mødet foregår i lokale U 30 på Handelshøjskolen i Århus, og alle interesserede er velkomne. Efter indlæggene vil der blive åbnet op for diskussion. Mødet forventes at vare to timer.

Lektor Palle Bruus
Tlf: 89 48 64 76 / 75 83 24 33