Nyt samarbejde forbedrer job- og karriere-muligheder for ASBs studerende

Studieinformation

29.11.2006

Handelshøjskolen i Århus (ASB) har indledt et nyt samarbejde om jobformidling og rekruttering med virksomheden Moment. Gennem en ny og forbedret jobdatabase sikres vores studerende og kandidater et større udbud af relevante studiejob, faste stillinger, praktikophold og projektsamarbejder.

Studerende, nyuddannede og alumner fra ASB skal nu kun søge i én jobdatabase for at finde et stort og varieret udbud af studiejob, faste stillinger, praktikophold og projektsamarbejder. Alle job- og karriereaktiviteter er nu blevet samlet på en helt ny og forbedret brugerflade på ASB's kendte jobdatabase, Jobbanken.

Jobbanken er udviklet i et tæt samarbejde med virksomheden Moment, der har specialiseret sig i at formidle job til studerende på videregående uddannelser. Med lanceringen af den nye jobdatabase træder ASB ud af Projektzone.dk, hvor skolen og Aarhus Universitet hidtil har samarbejdet om at tilbyde de århusianske studerende praktik- og projektsamarbejder.

Jobtilbud direkte i mailboksen
I den nye udgave af Jobbanken kan studerende og kandidater oprette en profil, hvor de fortæller om sig selv og hvilke typer job, studiejob, praktikopslag og projektsamarbejder, de er interesserede i. Efterfølgende vil de få relevante tilbud om job og arrangementer sendt direkte til deres mailboks. Profilerne i Jobbanken indgår også i den kompetence-screening, som Moment foretager, når virksomheder ønsker hjælp til at rekruttere en ny medarbejder.

Konsulent Rasmus Jakobsen i ASB Karrierecenter har store forventninger til det nye samarbejde med Moment:

- Vi forventer bl.a. at kunne løfte antallet af relevante studiejob til vore studerende i Midtjylland. I medierne har der for nylig været kritik af, at der er for få relevante studiejob til studerende i vores område. Det gør vi nu noget ved. Gennem samarbejdet med Moment får vi nemlig mulighed for at styrke det opsøgende arbejde over for virksomhederne. Samtidig får vi i Karrierecenteret frigjort ressourcer til at lave bedre og mere målrettet rådgivningsarbejde over for de studerende, ligesom vi kan bruge mere tid på aktiviteter som Virksomhedsdating og Jobdating samt på at udvikle nye kontaktformer mellem studerende og virksomhederne, siger han.

Specialister i job til højtuddannede
Moment er allerede i dag Danmarks største formidler af studiejob og det førende vikar- og rekrutteringsbureau med speciale i studerende på videregående uddannelser. Som følge af det nye samarbejde med ASB fordobler virksomheden antallet af medarbejdere på kontoret i Århus. Det betyder, at der fremover er otte personer til at udbygge samarbejdet omkring jobformidling og rekruttering med de øst- og midtjyske virksomheder, fortæller adm. direktør Morten Højberg hos Moment.

- Jeg tror på, at vores samarbejde med Handelshøjskolen i Århus vil betyde bedre job- og karrieremuligheder for Handelshøjskolens studerende, fordi vi gennem fælles arbejde og vidensdeling kan påvirke erhvervslivet til at ansætte flere nyuddannede og skabe flere relevante studiejob, siger Morten Højberg.

Yderligere oplysninger
Rasmus Jakobsen
Tlf.: 89 48 61 37
Mobil: 23 716 816