| English

Spot of the month: Nyuddannet og direktør i prisbelønnet firma

25.03.2009 | hevm

27-årige Kasper Holst har sideløbende med sit cand.merc.-studie opstartet egen webvirksomhed med 21 ansatte og er netop udnævnt til Børsens gazelle for tredje år i træk
Nogle mennesker har det bare i sig; En drivende fanden-i-voldskhed og vilje, der gør, at tingene lykkes og drømmene realiseres. En af dem er 27-årige Kasper Holst, nyuddannet cand.merc.dat. fra ASB og direktør på tiende år i eget webkonsulentfirma med 21 ansatte. ASB Outline fangede Kasper en travl eftermiddag til en snak om livet som iværksætter, og hvordan man får studielivet til at gå hånd i hånd med en direktørpost.

- Jeg var iværksætter, før jeg blev studerende, så jobbet har altid været min førsteprioritet, og studierne anså jeg som min 'fritidsinteresse', hvor det hos mange andre studerende er omvendt, fortæller Kasper og tilføjer, at blandingen af studie og job har givet en rigtig god vekselvirkning:

- På studiet fik jeg indsigt i det faglige, og på jobbet kunne jeg så bruge teorierne i praksis, fortæller Kasper Holst, der blev færdiguddannet i februar.

Iværksætter som 17-årig
At Kasper allerede som nyuddannet har prøvet mere end de fleste af sine medstuderende er ingen hemmelighed. Som bare 17-årig startede han konsulentvirksomheden webdanmark.com i Viby sammen med sin fire år ældre bror. En græsrodsvirksomhed, der i dag tæller 21 ansatte, har store firmaer som Danmarks Radio, Pandora Smykker, Orkla og Carlsberg i kundekartoteket foruden en stigende interesse fra kunder i udlandet. I 2008 kunne virksomheden desuden for tredje år i træk tage imod Børsens prestigefyldte gazelle-udnævnelse.

Men selvom det umiddelbart kan virke som en solstrålehistorie, lægger Kasper ikke skjul på, at livet som iværksætter også er hårdt arbejde og kræver en masse tid, energi og økonomiske og personlige ressourcer.

- Det er hårdt at starte egen virksomhed, og det kan være en stor udfordring også at få plads til fritid og privatliv, fortæller Kasper, der derfor satte en ære i også at prioritere sit sociale liv relativt højt i løbet af studietiden.

Han understreger dog, at det hårde slid, som iværksætterlivet ofte kræver, betaler sig, når tingene lykkes.

- Det bedste ved at være iværksætter er helt sikkert følelsen af succes. Det er fantastisk at kunne hjælpe andre virksomheder og allerede fra første møde kunne tilbyde løsninger, der kan forbedre lige netop deres virksomhed. Og så er det rigtig spændende at arbejde i et ungt og dynamisk team, som vi selv har skabt, forklarer Kasper.

Ikke alle egner sig som iværksætter
Men det er ifølge Kasper Holst langt fra alle, der egner sig til livet som iværksætter, der byder på lange arbejdsdage, store personlige og økonomiske omkostninger foruden blod, sved og tårer.

- Der findes mange kreative mennesker, men det er ikke alle, der dur til at være iværksætter. For nogle mennesker er det vigtigst blot at få mulighed for at realisere drømmene og idéerne, og det kan sagtens foregå inden for en eksisterende virksomhed, lyder det fra Kasper Holst.

Ifølge Kasper besidder en god iværksætter desuden nogle helt unikke karakteristika.

- En succesfuld iværksætter besidder en stor portion selvdisciplin og vilje, har fingeren på pulsen hele tiden og hænger i – også når det går stejlt op ad bakke, og tingene ikke glider som planlagt.

Kasper er ikke i tvivl om, at det er netop de evner, der gør, at han i dag kan skrive stillingen som direktør for en af Danmarks førende konsulentvirksomheder inden for e-handel på sit CV.

Du kan læse mere om virksomheden på www.webdanmark.com.

Af Nina Faurby