Tværfagligt hold fra Handelshøjskolen og Hvidovre Hospital har vundet første runde af Venture Cup

Studieinformation

18.12.2007

Holdet går nu videre til finalen i København, hvor de skal dyste om 450.000 kr.

To cand.merc.-studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet – John Agerholm og Martin Klint – har i samarbejde med Hvidovre Hospital vundet første runde af Venture Cup og en kontant belønning på 10.000 kr. De er nu på vej til finalen i København, hvor de skal dyste om 450.000 kr. Venture Cup er universiteternes fælles konkurrence for idéer og forskning med forretningspotentiale, og i alt 175 hold var med i den indledende runde.

Baggrunden for vinderprojektet er, at Handelshøjskolen og Hvidovre Hospital er gået i samarbejde om at udnytte de to institutioners viden og derved skabe synergier, som kan drive et patent frem mod kommercialisering. Denne konstellation blev en succes for John Agerholm og Martin Klint, da de vandt Cup'en med deres iværksættervirksomhed Immutell.

De to studerende har de sidste tre måneder boet ved Hvidovre Hospital, hvor de dag og nat har arbejdet med et patent, der er en ny og meget effektiv metode til diagnosticering af sygdomme. Den første tid i Hvidovre brugte de på at forstå patentet, teknologien og markedet. Efterfølgende udviklede de en businessplan og strategier for projektet. Målet er - ud over en kommercialisering - at sætte forskerne fra Hvidovre Hospital i stand til at træffe de rigtige valg og tænke business ved fremtidige strategiske valg.

Nu glæder de to studerende sig til den næste udfordring, hvor de i København skal dyste om 450.000 kr. - og ikke mindst æren.

Yderligere oplysninger:
John Agerholm
Mobil 6178 1236
E-mail john_agerholm@hotmail.com

Martin Klint
Mobil 6060 9333
Mail klint@asb.dk

Om Venture Cup:
www.venturecup.dk/MJcontactus