News

Studerende Uddannelse

Ny planlægning af undervisningen

Nyt fælles system skal gøre det nemmere at planlægge undervisningen og forbedre udnyttelsen af lokalerne på BSS. Overgangen til det nye system vil dog betyde enkelte forsinkelser af skemaerne for efterårssemestret 2012.

Nyt fælles system skal gøre det nemmere at planlægge undervisningen og forbedre udnyttelsen af lokalerne på BSS. Foto: Jesper Rais, AU-Foto.

Skemaplanlæggerne på Business and Social Sciences har i øjeblikket mere travlt end sædvanligt. Årsagen er, at man er i gang med at implementere et helt nyt planlægningssystem, som skal erstatte de systemer, der hidtil er blevet brugt på tidligere SAM og ASB.

- Sammensmeltningen mellem det tidligere ASB og SAM betyder jo, at undervisningen på mange studier bliver flyttet, og oven i det er der sket en ændring i, hvilke lokaler vi har til rådighed. Det ville derfor ikke kunne lade sig gøre at køre videre med de to gamle systemer i den nye organisation, fortæller Peder Østergaard, prodekan for uddannelse på BSS.

Forsinkelse i skemalægningen
Overgangen til det nye system betyder, at nogle studerende vil få besked om deres skemaer senere end de plejer.

- Vi arbejder hårdt på, at alle studerende får deres skemaer så tidligt som muligt, og inden de går på sommerferie. Vores mål for fremtiden er, at vi kan melde skemaer ud i starten af juni, forklarer Peder Østergaard.

 

Bedre service
Med Syllabus vil man kunne lave en bedre planlægning af undervisningen og udnyttelse af lokalerne. Det vil blive nemmere at komme ændringer og særlige behov i møde – fx i forbindelse med placering af erstatningstimer. Systemet sørger for, at studerende og undervisere skal gå så kort som muligt fra lokale til lokale. Risikoen for dobbeltbooking af studerende og underviser forsvinder også, hvilket betyder, at man kan sørge for, at forskellige valgfag ikke bliver lagt på samme tid, forklarer Peder Østergaard.

 

Studerende kan booke lokaler på sigt
En afgørende forskel ved det nye system er, at alle studerende på sigt får mulighed for at finde ledige lokaler i systemet og booke dem til fx gruppearbejde samme dag. Det er en mulighed, som tidligere ASB-studerende allerede kender til.

Implementeringen af det nye planlægningssystem kommer i første omgang ikke til at omfatte AU Herning.

> Læs mere om Syllabus-systemet

Kontakt:

Peder Østergaard, prodekan for uddannelse
Mail: ps@asb.dk
Tlf.: 87152474
Mobiltelefon: 26798554
Web

Oops, an error occurred! Code: 20211204102818414fec22